Baracca – Cluj Napoca

507

baracca_#eatthis_adihadean (2)

Când ne aflăm într-un loc cu oameni cunoscuți, suntem extrem de atenți ca nimic din comportamentul nostru să nu-i deranjeze pe ceilalți și cred că acesta este motivul pentru care, în ultimii 20 de ani, n-am văzut niciodată ca, în casele în care am fost invitată, cineva să aprindă o țigară într-un spațiu închis.

Într-o casă, în jurul unei mese frumos aranjate și plină de bunătăți, nimeni nu consideră potrivit să-și aprindă o țigară. Din păcate, această regulă de bun simț dispare complet când suntem într-un restaurant, într-un spațiu public. În restaurante, fumătorii uită brusc de sănătatea celor din jur, de munca oamenilor din bucătărie și cred că uită și de faptul că ei sunt acolo pentru o experiență culinară desăvârșită, imposibil de atins într-un nor de fum. Nu există nici un fumător care să nu știe ce-și asumă când aprinde o țigară, de aceea nu cred că e cazul să discutăm acest aspect, până la urmă sunt alegerile fiecăruia și nu suntem îndreptățiți să judecăm.

În acest moment, legile din țara noastră permit fumatul în locuri publice și, dacă spațiul în care îți desfășori activitatea nu beneficiază de mai multe încăperi care să-ți permită zone complet separate pentru fumători și nefumători, ești în fața unei decizii greu de luat.

Mi-ar fi plăcut să am curajul de a lua decizia ca în restaurantul nostru să nu fie permis fumatul. Să am curajul să renunț la toți clienții fumători care, cu siguranță, pentru că au de ales, vor alege alt restaurant, însă îmi amintesc mereu că cei 26 de oameni care lucrează în echipa noastră depind de bunul mers al acestei afaceri și că nu-mi permit să pierd 30-40% din clienți (acesta este procentul fumătorilor din restaurantul Baracca).

În așteptarea unei legi care să închidă definitiv acest subiect, așa cum s-a întâmplat în toate țările civilizate, aleg să mă alătur acestei campanii și să încurajez și alți proprietari să o facă. De aceea am hotarât ca o zi pe lună, ultima zi a fiecărei luni, și începem cu 31 mai 2015, în restauratul Baracca va fi interzis fumatul. Știu că e puțin pentru a schimba definitiv lucrurile dar puținul fiecăruia poate conta!

Maria Dunca

Restaurant Baracca – Cluj Napoca – Fumatul interzis în ultima zi a fiecărei luni
www.baracca.ro

Join the Conversation

  1. lucian sima says:

    Super ideea,in Spania sant cativa ani buni decat s-o interzis fumatul in localuri publice si de suferit chiar nimeni nu o suferit… Multa bafta

  2. chiar ca e putin…. si how about restul de 70%-60%?

  3. Eu nu o sa mai pun piciorul la dumneavoastra in restaurant tocmai pentru ca permiteti acest obicei scarbos de a se fuma. Este absolut dezgustator in timp ce incerci sa te bucuri de o mancare buna sa fi imbaxit cu fum de tigara, chiar daca exista asa zis spatiu pt. fumatori si nefumatori, fumul tot circula. Daca voi nu aveti curajul sa spuneti NU fumatului, eu mna simt obligat sa va spun NU restaurantului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close