Înghețată cu stafide și ghimbir

444

Săptămâna înghețatei, acțiune sponsorizată de Nemox, furnizorul meu de tehnologie pentru producerea înghețatei, se încheie azi. Pe lângă rețetele pe care vi le-am arătat de luni încoace, mai am câteva care-și așteaptă rândul la publicare. Ele-și vor găsi locul aici în săptămânile ce vin. Astăzi vreau să vă arăt o rețetă cu stafide și ghimbir, absolut delicioasă. Am pornit de la aceeași bază galbenă (vezi aici ce e baza galbenă și cum se obține ea), la care am adăugat stafide jumbo, marinate în vin și ghimbir confiat, rehidratat de asemenea în vin.

Așadar, 200 de grame de stafide, jumătate de litru de vin rose sau roșu demi-dulce sau licoros. Dacă vreți să evitați alcoolul, folosiți un sirop din fructe de pădure îndoit cu apă sau, dacă vă place ideea mai mult, folosiți miere dizolvată în apă. Un fresh de portocale e bun pentru acțiunea asta.

stafideGhimbirul confiat se găsește la supermarket. Sau pe net. Căutați cu google și precis găsiți mai mulți furnizori care livrează acasă. Cât ghimbir? Chestiude de gust. Mie mi-au ajuns 50 de grame.

ghimbirAm pus în vasul blenderului stafidele (am păstrat o treime din ele întregi pentru a le adăuga în mașina de înghețată cu 5 minute înainte de a o opri) și ghimbirul, cu două linguri din vinul în care s-au hidratat. Am pus apoi peste piureul acesta dulce-aromat o jumătate de kilogra de bază galbenă. Am mixat pe viteză redusă, să se omogenizeze bine.

ghimbir si stafideAm turnat amestecul în mașina de înghețată. Aproape de finalul procesului am adăugat stafidele și ghimbirul rămase întregi. Dacă le pui la început, se duc la fundul cuvei și rămân acolo, după cum e firesc.

inghetataIată înghețata:

gelatoDacă e temperată, poate fi luat în forme, foarte ușor.

gelatoAtât pentru azi. Să fiți sănătoși.

gelato

Join the Conversation

 1. Bodea Simona says:

  Se poate adapta si ptr Termomix?

  1. Adi Hădean Author says:

   sunt convins că da.

 2. Foarta faina ideea cu mixatul stafidelor! Despre inmuiatul lor – prefer vinurile licoroase. :)

 3. vera fisher says:

  super !!!! astept inghetata de nuci!!!!!

 4. Silvia says:

  Te „urmaresc„ de foarte mult timp, te-am vazut cu drag si la tv……….!imi place tot ceea ce faci ! cu bucurie iti spun ca sunt fericita posesoare a unui aparat de inghetata cu compresor *ce-l cu cuva pusa la congelator e jucarie* ,l-am returnat ,nu-i bun de nimic si plangi langa el!
  Imi plac retele tale si cele de inghetata vin la FIX ! le-am incercat pe toate ,mai putin cea cu amarati pt. ca n-am in casa si nici nu prea stiu ce sunt mai precis. Am o intrebare si sper sa nu te superi…ai cumva retete in care se pot bune si albusele spuma? Oricum „te urmaresc ” in continuare ! Spor in tot ce faci ! Felicitari !

 5. Buna ziua. Ce este baza galbena?

 6. Vai, arata chiar delicios!

 7. Cand pun înghețată in masina de înghețată si pt cât timp?

 8. Pe cand inghetata de vanilie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close