Salată cu piept de rață – ușoară și gustoasă

2.7K

Odată cu temperaturile ridicate, chiar merge și o salată, eu prefer să consum mai multe salate în perioada verii. Norocul nostru este că găsim tot felul de crudități prin piețe, magazine și grădini, deci avem o varietate foarte largă, de la salata verde comună până la rucola, valeriană și multe alte soiuri. De această dată am ales să nu risipesc o bunătate de piept de rață de țară și l-am servit bineînțeles alături de vedeta sezonului – o salată gustoasă cu un dressing de portocale și alte fructe delicioase. Așa cum v-am obișnuit, aveți toate detaliile mai jos pentru rețeta de salată cu piept de rață. 

Ingrediente pentru salată cu piept de rață:

  • 2 bucăți piept de rață
  • 100 g baby spanac
  • 4 frunze mari de salată verde
  • 2 mandarine
  • 4-5 caise confiate
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • 1 măr verde
  • 1 jumătate de baghetă
  • Sare 
  • Piper

Ingrediente pentru dressing:

  • 75 ml suc de portocale proaspăt stors (1 portocală)
  • 10 ml ulei de măsline
  • 15 g miere de albine
  • ½ linguriță de oțet balsamic
  • Sare
  • Piper
  • Câțiva fulgi de chili
ingrediente pentru salată

Mod de preparare pentru salata cu piept de rață.

Dressing: 

Pentru început am pregătit dressingul, deoarece acesta se face cel mai repede. Practic am luat un borcănel micuț și am pus toate ingrediente de mai sus pentru dressing în acesta. Am pus capacul și l-am agitat bine ca să se combine toate aromele. După acest pas, l-am gustat să văd dacă mai are nevoie de ceva sau nu. Am pus capacul peste borcan și am lăsat dressing-ul la frigider, până când salata și pieptul de rață au fost gata. 

dressing pentru salată

Salata:

Am curățat salata și spanacul, le-am spălat și și le-am uscat la fel de bine, ca dressingul să nu curgă de pe acestea, în momentul în care o să-l pun în salată. Salata verde am tăiat-o în bucăți mai mici. 

Am tăiat caisele și roșiile cherry în bucăți mai mici, am luat mandarinele și le-am decojit, le-am curățat de piele, am încercat să le tai cât mai frumos. Bagheta am tăiat-o felii și am prăjit-o la tigaie cu puțin ulei de măsline și am dat-o cu niște usturoi. 

Pieptul de rață:

Cât despre pieptul de rață, acesta trebuie scos de la frigider cu cel puțin aprox. 40 de minute înainte de gătire, să fie lipsit de apă când îl punem în tigaie, cu un șervet l-am șters foarte bine. I-am crestat pielea cu un cuțit, foarte superficial, fără să tai din carne, doar din grăsime și am sărat doar partea cu pielea. 

După etapa anterioară, am pus cuptorul la încins la 180℃, am pus pieptul cu pielea în jos într-o tigaie rece și am pornit focul, mediu spre mare, când a început să sfârâie l-am lăsat pe partea cu pielea timp de 5 minute, după care l-am întors pe cealaltă parte, l-am mai prăjit timp de 4 minute. 

pregătire piept de rață

Cuptorul s-a încins și am pus pieptul cu pielea în jos într-o altă tigaie, l-am lăsat la cuptor timp de 8 minute. 

Odată ce pieptul este gata, l-am scos din cuptor și l-am lăsat la odihnit timp de 10 minute înainte de a-l tăia. După ce l-am tăiat, am presărat peste el sare și piper. 

În acest timp am tăiat mărul felii subțiri și am pus toate ingredientele pentru salată într-un bol încăpător, împreună cu dressingul de la frigider. 

pregătire salată cu piept de rață

În farfurii am așezat salata la mijloc, feliile de baghetă în lateral, iar peste acestea am pus pieptul de rață odihnit și tăiat felii subțiri, pieptul a ieșit medium, rozaliu, exact așa cum îmi doream. Totul a fost divin, super gustos și merită să mai repetăm experiența.

salata cu piept de rață

Zile senine și spor la gătit, 

Ioana 

Alte idei de salată, găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close