Week-end cu sportivi, Ziua olimpică și un festival de teatru

272

Academia Olimpică m-a invitat să țin o cuvântare scurtă în fața copiilor care au alergat în crosul Ziua Olimpică de la Târgu Mureș. Sigur că m-am dus. Mai ales pentru că activitățile Academiei sunt făcute pe bază de voluntariat și cred cu tărie că e important să faci lucruri și voluntar și fără bani, măcar când poți. Le-am povestit copiilor despre Farfurii curate și despre cum o să merg eu la Londra să port torța olimpică (practic, de asta am fost invitat). Nu știu dacă mica mea intervenție a inspirat pe cineva din public dar m-a învățat pe mine că dacă socotești că un lucru e important, efortul pe care-l faci pentru a-l obține, pare nesemnificativ. Mulțumesc pentru invitație.

 

Ziua de Sâmbătă a venit cu recompense pentru mine. De exemplu, masa de la Laci Csarda din Târgu Mureș. Mâncare ardelenească get-beget, poate un pic grasă (am recoltat grăsimea, vă spun drept) dar foarte gustoasă. Apoi drumul până la Sibiu unde am apucat să  respir aerul Festivalului Internațional de Teatru (salut, Ruxandra) și popasul la Alba Iulia, la Cetate (apropo, faină cetate, nu înțeleg însă ce-i atât de greu să pui niște indicatoare de Doamne -ajută – asta-i problemă românească, zici că nu suntem în stare să scrie un nume pe o tablă și să-i batem un cui).

La urmă am văzut un avion. Și m-am hotărât ce mașină-mi cumpăr. Un Nissan Quashqai de la Auto World prin reprezentanța Volkswagen din Cluj. Practic, drumul pe care l-am făcut în week-end împreună m-a convins. Mașina asta mi se potrivește.

Plăcintele sunt de la mama, vi le fac cadou. Rețeta e aici.

Join the Conversation

 1. imi pare rau ca nu te am intilnit la sibiu o sa fac si eu placintele pentu copii mult succes

 2. coralie says:

  cu indicatoarele stam foooaaarteee prost, stiu bine da’ ce-ai facut cu soarele arzator?! ca nu prea ai unde te…ascunde in santurile pavate ale minunatei cetati. singura scuza posibila, deh, avem intotdeauna cate una, e ca inca se lucreaza. din ce in ce mai putin si din ce in ce mai incet, e prea cald, prea soare, prea noroi, etc.

 3. coralie says:

  in scurtu-ti popas la alba iulia, ai vazut tarabele cu turta dulce si curele/posete din piele?! supeeerb! perfect integrata imaginea in peisaj, nu-i asa?!

 4. Placintele – super! Masinuta aleasa – excelenta! Mi-au curs mucii dupa Qashqai o vreme buna! (m-am ales cu audi pana la urma :) )

 5. Faine placintele! Dar si masina-i faina ;)

 6. alina.a says:

  Faine placintele. Masina super… Eu sunt tare multumita de ea…
  Numai bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close