Ieri s-a petrecut demo-ul meu culinar la Ramada, în Oradea. Am fost tratat ca o vedetă, lucru care m-a bucurat dar care m-a făcut să mă simt mic, umil și emoționat. Am lucrat bine cu bucătarii de acolo (mulțumesc, chef Tiberius Szapponos & echipa), am colaborat excelent cu domnul Dorin Popa de la Enoteca Millesime – Centrul de cultură și civilizație a vinului, alături de care am oferit un spectacol olfactiv, cromatic și aromat, presărat cu foarte multe informații despre vin, mâncare și relația dintre ele. Aseară, pe terasa The Hub, am simțit că-s exact în locul în care trebuia să fiu. După seara de aseară, sunt șanse bune să mai trec pe acolo (și cu treburi, că așa, doar de plăcere, o să mai trec precis, simt că mi-am făcut prieteni noi). Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au venit, le mulțumesc gazdelor pentru șansă și vă mulțumesc vouă, celor care mă citiți, pentru că și datorită veștilor pe care le duceți mai departe, ajung să merg tot mai departe. Să fiți sănătoși. Urmează poze. Făcute de Mihai Pop (cele mai multe dintre ele).
Gazdele mele de ieri, Nadia și Romeo Ionescu, le mulțumesc
Ajutoarele mele de ieri, le mulțumesc și lor
Practic, gata de orice:)
Mușchiul în crustă, proaspăt tăiat
Grătar cu piersici, piersici cu puf
Înainte de servire, piersicile fierbinți (cum sună asta!) au zăcut în sirop de miere, suc de portocale și vanilie
Sos de zmeură, sos de ananas și arahide
Două dintre cele trei vinuri ale serii
Tiberius Szappanos, executive chef la Ramada Oradea
Și încă trei poze de la Laurențiu, care a venit împreună cu Lilișor. Mă bucur că i-am văzut.
Interesantă ideea cu piersicile fierbinți, trebuie să o încerc și eu. Oricum, cred că a fost un show gastronomic pe cinste.
Ca de obicei,ai facut treaba buna,felicitari! Ai slabit binisor,se vede…si tare am fi vrut si noi sa fim prin preajma,doar s-o-ntampla si asta curand…
Vai cum arata toate, delicios!!! Felicitari Adi! as da orice pentru o piersica frumoasa si aromata :))
ioi ce am pierdut! esti ispita :-)))
M-ai ucis cu piersicile alea pe grătar şi cu muşchiuleţul în crustă. Mi-e şi frică să deschid gura, să nu păţesc ca un căţel care pofteşte la ceva bun !!!
Dupa cum ziceam, totul a fost de nota 11 din 10 si, totusi, e putin pentru cat meriti. Sosul de zmeura cu rosii si ardei iute a fost un deliciu pentru papilele mele gustative. Multumesc! ;) Dumnezeu sa-ti tina naravu’ si sa mai vii acasa, in Oradea.
Doamne cat de bine arata!!! O intrebare as avea..piersicile sunt servite alaturi cu ce? Inghetata sau mousse de ciocolata? Bravo!
@Raluca: Piersicile au fost servite alaturi de o cupa de inghetata de ciocolata si au fost delicioase. Cu prima ocazie o sa fac si eu o portie, minim un kil… Andreea a innebunit. :) Aici, http://www.bit.ly/lMO2MP , gasesti o poza cu praful zeiilor… asemenea mirosuri as trage in fiecare zi. :)
piersicutzele ca piersicutzele, dar muschiuletzul de porc tavalit prin mixul de condimente si impovarat de o lingura de gem de ceapa pot sa spun ca a fost divin
offfff, ce nebunie – am citat papilele mele gustative :)
multumim Adi!!!! a fost o experienta deosebita si sper sa te mai „impiedici” pe la noi cand mai treci prin Oradea :)
Nadia, mul’umesc. Trec chiar azi, cât de o cafea:).