Paste proaspete cu roșii cherry

341

Săptămâna asta va fi una a pastelor sau nu va fi deloc. Pentru că am cumpărat trei pungi de paste proaspete, pe care-i musai să le gătesc, desigur, spre a fi mâncate. Mi-am propus ca din fiecare pungă să fac ceva atât de simplu încât să rămân mirat de cât de bun poate fi un lucru lipsit de orice sofisticare. Am început de ieri:

Am fiert pastele în apă cu puțină sare. Pe pungă scria să le fierb 7-9 minute, eu le-am fiert 5, o să vă explic imediat de ce.

Pentru aromarea lor am folosit usturoi marinat în ulei cu ierburi aromatice și oregano proaspăt.

Am pus puțin ulei de floarea soarelui în tigaie.

Am pus câteva roșii cherry, usturoiul și firele de oregano la încins, cu o pișcătură de sare.

Între timp am luat pastele de pe foc și am scurs apa de pe ele.

În trei-patru minute, roșiile s-au pătruns și am putut să le zdrobesc ușor.

Am pus pastele în tigaie, am turnat peste ele o ceașcă de suc de roșii și le-am lăsat să dea un clocot. Ăsta-i mutivul pentru care le-am scos de la fiert mai devreme decât scria pe pungă.

Un minut a mai durat până să fie gata.

Cu brânză rasă, piper, poate puțin ulei extra, sunt grozave. Au fost, mă rog.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. andrei tanasoiu says:

    Rogu-te, bunule Domn, cum adica paste proaspete?:)

  2. sa va fie de bine:-)

  3. adihadean Author says:

    Adică…proaspăt făcute. Neuscate.

  4. Salut,

    Ma gandesc sa fac reteta maine. Pare simplu de facut, chiar si pentru un barbat :)

    Ce ma sperie putin este usturoiul marinat. Poti explica putin procedura? Ce fel de ierburi aromatice ai folosit? Sub ce denumire le pot gasi si eu intr-un supermarket?

    Merci!

    1. adihadean Author says:

      poți folosi și usturoi proaspăt. sau îl poți pune l amarinat în ulei cu busuioc, oregano, rozmarin, puțină sare. stă luni de zile, la rece, ferit de lumină.

  5. Sunt foarte suparata.. Vreo sugestie de comfort food, te rog? Am auzit ca sunt alimente care ajuta fooarte mult in perioadele mai grele. Nu prea am gasit nimic pe net, daca ai vreun sfat, ar fi super.

    Multumesc

    1. adihadean Author says:

      mona, sugerez sportul. mâncarea și supărarea nu merg bine una cu cealaltă.

  6. Pe lângă roşii şi usturoi, eu pun în ulei, la încins, şi jumătăţi de la vreo 10 măsline. Alteori, în loc de măsline, pun feliuţe de ciuperci. Însă e foarte bun şi fără astea !

  7. ce bine arataaa…mie mi-a ramas gandul la dulceata aia de ceapaaa…

  8. Luca Cristian says:

    Salve Adi!
    Fain de tot!
    Paste mai ceva ca ala italieni!
    Toate cele bune!!!

  9. Cea mai buna mancare din toate timpurile, imi plac pastele la nebunie, mai ales asa simple

  10. Eu fac o varianta similara, si pun busuioc in loc de oregano. Dar nu pun deloc sucul de rosii pe care l-ai pus la final. Folosesc, in schimb, ulei de masline (putin mai mult) la prajit, avand grija sa nu il „ard”. Mi se par, intr-adevar, cele mai bune paste :-). Simplu si bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close