Ieri la Ramada

166

Ieri s-a petrecut demo-ul meu culinar la Ramada, în Oradea. Am fost tratat ca o vedetă, lucru care m-a bucurat dar care m-a făcut să mă simt mic, umil și emoționat. Am lucrat bine cu bucătarii de acolo (mulțumesc, chef Tiberius Szapponos & echipa), am colaborat excelent cu domnul Dorin Popa de la Enoteca Millesime – Centrul de cultură și civilizație a vinului, alături de care am oferit un spectacol olfactiv, cromatic și aromat, presărat cu foarte multe informații despre vin, mâncare și relația dintre ele. Aseară, pe terasa The Hub, am simțit că-s exact în locul în care trebuia să fiu. După seara de aseară, sunt șanse bune să mai trec pe acolo (și cu treburi, că așa, doar de plăcere, o să mai trec precis, simt că mi-am făcut prieteni noi). Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au venit, le mulțumesc gazdelor pentru șansă și vă mulțumesc vouă, celor care mă citiți, pentru că și datorită veștilor pe care le duceți mai departe, ajung să merg tot mai departe. Să fiți sănătoși. Urmează poze. Făcute de Mihai Pop (cele mai multe dintre ele).

Gazdele mele de ieri, Nadia și Romeo Ionescu, le mulțumesc

Ajutoarele mele de ieri, le mulțumesc și lor

Despre satay

Cu aromele pe la mese

Gata de lucru

Practic, gata de orice:)

A fost o seară cu multe arome

Felul principal

Desertul

Mușchiul în crustă, proaspăt tăiat

Grătar cu piersici, piersici cu puf

Înainte de servire, piersicile fierbinți (cum sună asta!) au zăcut în sirop de miere, suc de portocale și vanilie

Sos de zmeură, sos de ananas și arahide

Două dintre cele trei vinuri ale serii

Before…

After…

Tiberius Szappanos, executive chef la Ramada Oradea

Și încă trei poze de la Laurențiu, care a venit împreună cu Lilișor. Mă bucur că i-am văzut.

Join the Conversation

  1. Interesantă ideea cu piersicile fierbinți, trebuie să o încerc și eu. Oricum, cred că a fost un show gastronomic pe cinste.

  2. Ca de obicei,ai facut treaba buna,felicitari! Ai slabit binisor,se vede…si tare am fi vrut si noi sa fim prin preajma,doar s-o-ntampla si asta curand…

  3. Vai cum arata toate, delicios!!! Felicitari Adi! as da orice pentru o piersica frumoasa si aromata :))

  4. ioi ce am pierdut! esti ispita :-)))

  5. M-ai ucis cu piersicile alea pe grătar şi cu muşchiuleţul în crustă. Mi-e şi frică să deschid gura, să nu păţesc ca un căţel care pofteşte la ceva bun !!!

  6. Radu-Mihai says:

    Dupa cum ziceam, totul a fost de nota 11 din 10 si, totusi, e putin pentru cat meriti. Sosul de zmeura cu rosii si ardei iute a fost un deliciu pentru papilele mele gustative. Multumesc! ;) Dumnezeu sa-ti tina naravu’ si sa mai vii acasa, in Oradea.

  7. Doamne cat de bine arata!!! O intrebare as avea..piersicile sunt servite alaturi cu ce? Inghetata sau mousse de ciocolata? Bravo!

  8. Radu-Mihai says:

    @Raluca: Piersicile au fost servite alaturi de o cupa de inghetata de ciocolata si au fost delicioase. Cu prima ocazie o sa fac si eu o portie, minim un kil… Andreea a innebunit. :) Aici, http://www.bit.ly/lMO2MP , gasesti o poza cu praful zeiilor… asemenea mirosuri as trage in fiecare zi. :)

  9. Nadia Ionescu says:

    piersicutzele ca piersicutzele, dar muschiuletzul de porc tavalit prin mixul de condimente si impovarat de o lingura de gem de ceapa pot sa spun ca a fost divin
    offfff, ce nebunie – am citat papilele mele gustative :)

    multumim Adi!!!! a fost o experienta deosebita si sper sa te mai „impiedici” pe la noi cand mai treci prin Oradea :)

    1. adihadean Author says:

      Nadia, mul’umesc. Trec chiar azi, cât de o cafea:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close