Nimic nu se compară cu zilele de vacanță. Acele zile în care explorezi țări străine, culturi noi și diverse feluri de mâncare specifice zonelor. Te îndrăgostești de texturi noi, de arome cu care în mod normal nu te joci în bucătăria de acasă. Dar totuși te întorci cu învățături pe care mai apoi încerci să le aplici la tine în bucătărie. Este și cazul rețetei de azi: tocană turcească de vinete. Un fel de mâncare de origine turcă, condimentat, foarte ușor de făcut și totuși foarte gustos.
Ingrediente pentru tocana de vinete:
- 2 vinete
- O ceapa alba + 2 buc ceapa verde
- 3 căței usturoi
- O conserva de roșii
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 ml apa/ supa
- 500 gr carne tocata
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță boia
- Sare și piper
- Iaurt pentru servire
- Pătrunjel proaspăt pentru servire
Pregătirea legumelor
Am început prin a tăia vinetele, în cuburi. Le-am sărat și le-am pus într-un castron pentru jumătate de ora, cât să-și lase apa.
Am trecut la tăiatul cepelor și al usturoiului.
Pregătirea cărnii
Am pregătit o tigaie mare, în care am pus cele 3 linguri de ulei de măsline. După ce s-a încins am adăugat carnea tocata si am lăsat-o acolo până toata apa pe care a lăsat-o, s-a evaporat.
Prepararea tocanei turcești
După ce carnea s-a rumenit am adăugat și ceapa și usturoiul.
Am lăsat totul la călit câteva minute după care am adăugat vinetele, condimentele, conserva de roșii și apa/supa.
Am lăsat totul la fiert aproximativ 25-30 de minute, timp în care toate aromele s-au îmbinat armonios. Nu-i așa că nu a fost greu? Tocana turcească de vinete este gata.
La servire am adăugat peste fiecare porție, o lingură sănătoasă de iaurt și pătrunjel proaspăt tocat. S-aveți pofta!
Până data viitoare vă aștept pe Instagram.
Zile cu soare,
Am adăugat – mentă lângă pătrunjel si am complimentat carnea cu puțină nucșoară & chimion, pentru un plus de savoare orientală.
La final, peste iaurt, am pus câțiva fulgi de ️