Oameni buni, revin și pe blog cu rețete din emisiunea „La cină”, pe care puteți să o urmăriți în fiecare sâmbătă, sau, în caz că o ratați, o puteți viziona și pe canalul meu de Youtube. Dar las poveștile astea de-o parte și revin asupra rețetei. O tocană de năut am pentru voi, cu legume, cu paste, o mâncare sățioasă cu note foarte fresh și plăcute.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru rețeta aceasta sunt:
- Ceapă verde și usturoi
- Ulei de măsline
- Roții cărnoase și aromate
- Sos de roșii
- Dovlecei
- Năut fiert
- Paste uscate din grâu dur
- Apă
- Coajă de lămâie + zeamă de lămâie
- Sare și piper
- Foi de dafin
- Mărar
Cum am pregătit această tocană de năut
Mi-am pregătit o tigaie cu puțin ulei de măsline, în care am călit ceapa verde tăiată rondele și usturoiul tăiat mărunt. Apoi am adăugat câteva roșii tăiate cuburi. Este important ca acestea să fie zemoase și aromate, ca alea de le culegeați din gradina bunicilor, la țară, când erați copii.
După ce s-au înmuiat roșiile, am adăugat și dovleceii tăiați cubulețe, oricum se vor înmuia foarte repede. Apoi am adăugat năutul deja fiert. Puteți pune și apa din conserva de la năut. Am venit apoi cu sosul de roșii și am lăsat totul la fiert câteva minute. La urmă am pus pastele și niște apă, niște mărar proaspăt și am lăsat, din nou, să se gătească.
La final de tot am pus coajă de lămâie, zeamă de lămâie, am condimentat cu sare și piper, am pus și o foaie de dafin pentru gust, oleacă de mărar proaspăt pentru și mai mult gust și cam asta sunt aromele din mâncarea asta.
Las aici și rețeta filmată.
Rețeta este din emisiunea La cină, difuzată in 13.07.2024. Pe mine și pe Ionela ne puteți urmări în fiecare sâmbătă, începând cu ora 21:00, pe Digi24.
Atât. Poftă bună!
Alte rețete cu năut mai găsiți și aici.