Pulpe de pui la grătar cu salată

733

PUB

Rețeta de azi e simplă, extrem de simplă și poate fi găsită și în broșura Agricola Bacău pentru care am făcut recent fotografiile cu mâncare. Practic, o poate face aproape oricine. O marinare rapidă a pulpelor de pui dezosate, un dressing simplu pentru salată, 12 minute pe grătar sau în tigaia grill și …gata prânzul. Sau, dacă vreți, puteți opta pentru o marinare mai lungă (puneți carnea la marinat dimineața când pregătiți micul dejun și o puneți pe grătar pentru prânz ori pentru cină). Oricare dintre voi poate deveni creator de poftă:) (aici e pagina de FB căreia puteți, de vreți, să-i dați un like).

Rozmarin (parțial uscat pentru că așa era, dar la fel de bun), piper, puțină sare, un strop de zeamă de lămâie și puțin ulei. O oră la rece. Pentru marinare.

Am ținut carnea pe grătarul încins câte șase minute pe fiecare parte.

A fost o experiență vizual-olfactivă plăcută.

Am decorat farfuria cu ulei de dovleac, gustos tare și cu niște germeni de praz, cu gust intens.

Cu salata am rezolvat simplu: am luat o pungă de amestec de salată peste care am pus (abia după ce pulpele au fost fripte și puse pe farfurie) un dressing simplu făcut dintr-o lingură de ulei de dovleac și o linguriță de reducție de oțet balsamic amestecate bine cu o pișcătură de piper măcinat pe loc.

Pentru că sunt într-un coffee shop din Londra și nu mai pot să încarc ultima poză din postarea asta (deși încerc de 20 de minute), mă văd nevoit să mă despart de voi pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. AURELIA says:

    ESTI EXTRAORDINAR ,SI DE LA LONDRA NE RASFETI CU BUNATATURI SIMPLE ,GUSTOASE SI FACUTE DIN SUFLET PENTRU SUFLET!

  2. Usor de preparat..Gust intens…

  3. Tot ce e pe gratar e bun, bun, asa cum sunt sigura ca sunt si pulpele acestea!

  4. vladimir marinescu says:

    Ca variatiuni pe aceeasi tema, avand in vedere ca datorita unui regim gatesc doar pui de vreo 2 luni, pentru marinare rapida si gustoasa (macar vreo 15 minute), propun :
    * pulpe de pui
    * sare si piper (eventual fulgi de chilli)
    * ulei de masline
    * otet balsamic
    * cimbrisor proaspat (eu am „impanat” fiecare pulpa cu 2-3 crengute)/ rozmarin /maghiran
    * o lingurita de miere

    Ca sfat, avand in vedere ca mierea se arde prima pe gratar, daca puiul a stat destul, e bine sa-l stargeti putin inainte de prajire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close