Cinci idei pentru zile ploioase

147

Plouă de câteva zile în jurul meu, parcă nu m-aș duce nici măcar până la piață iar de stat în curte la grătare nici nu se pune problema (deși cu o pelerină corespunzătoare, m-aș încumeta, pe onoarea mea și-ambițu’ meu). Ce poți face când n-ai chef de ieșit la cumpărăturidar foamea te mai încearcă din când în când? Poți comanda o pizza ori poți recicla, recircula ori pune-n mișcare pentru prima oară lucrurile din frigider ori din cămară. Eu o să-ți dau câteva idei. Să încep, dară:

Ardelenii n-au avut niciodată ocazia să rabde de foame (prea mult). Chiar și cei mai amărâți dintre ei au în pod, cămară ori frigider (da-n zilele noastre cine are frigider e chiar om cu stare) o bucată de slană, niște porodici (chiar și așa mici), poate și două-trei ouă și on dărab de pită. Cârnați n-or avut cu toții da’ or avut vecinii.

Niște fasole are tot românul în preajmă. Rețete se tot află. Una, aici.

Paste scurte, mici, ovale, cu gaură ori fără, în orice fel și-n orice chip. Dacă le fierbi cumsecade, adică nu mai mult decât trebuie și dacă le amesteci cu două roșii storcite, o mână de brânză rasă și niște frunze verzi (că or fi ele de busuioc, pătrunjel sau coriandru), te-ai scos pentru o masă de prânz.

Dacă ai în frigider o bucată de vițel, poate cu os cu tot, niște morcovi și oarecâte cepe, poate și un vin roșu și bun, poți încerca rețeta asta simplificată a clasicului boeuf bourguignon.

Desertul ăsta-i unul dintre cele mai simple cu putință. Aproape că n-ai nevoie nici de făină dacă ai un pachet de unt (din greșeală am constatat că funcționează și cu margarină, dar nu recomand), câteva ouă și o tabletă de ciocolată neagră. Hai, și niște zahăr. Rețeta e aici.

Join the Conversation

 1. Adi, la desert te-ai gresit si tu cu „untul” din kaufland, pe care scrie Untar?:p nu esti primul, si nici ultimul

 2. Adi tata, dar e frumos din partea ta sa ne lovesti chiar asa sub centura cand noi suntem la serviciu si ploua si-am vrea sa fim acasa? :) Sau mai degraba acasa la tine sa gustam din cele de mai sus…:) O zi faina sa ai!

 3. adihadean Author says:

  funnydetot, spor la treabă. știu că nu-i frumos da’ ne învățăm:-))

 4. Clar: diseara fac desert! Hotarat!

 5. Cinci idei, da bune toate!

 6. Un ingredient nu trebuie sa lipseasca din casa omului:fluturasul cu meniul de la restaurantu-pizzerie din colt.Telefon si gata!Mai las eu laptopu din mana?

 7. Ca de fiecare data niste idei minunate. Simple si delicioase. M-a inspirat reteta ta cu fasole. Multumesc.

 8. adihadean Author says:

  Mă bucur că vă inspiră ceva de aici:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close