De un lucru suntem siguri, chinezii sunt rapizi și se pricep în orice domeniu :D Nici în bucătărie nu se lasă mai prejos, având o cultură gastronomică bogată și plină de arome.
Folosesc des în rețetele mele aceste influențe asiatice, cum ar fi ghimbirul, sosul de soia, 5 spices, coriandru, turmeric ..și multe alte condimente specifice.
Astăzi însă ne oprim la cele mai uzuale : sosul de soia, sosul sweet chilli, ghimbirul și usturoiul.
Sună bine așa-i ?
Ce-mi place la această rețetă este că se pregătește într-un timp atât de scurt, puteți adăuga legumele preferate, vită sau pui și aveți o cină delicioasă.
Avem nevoie de următoarele ingrediente :
- 300 grame piept de pui
- 1/2 ardei roșu
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1/2 dovlecel
- 1/2 morcov
- ghimbir ras ( eu am folosit de aceasta dată pudră)
Ca și condimente am folosit :
- usturoi granulat
- ghimbir pudră
- puțină scorțișoară
- fulgi de chilli
- 1/2 linguriță amidon
- 30 ml sos de soia
- 2 lingurițe sweet chilli
- susan alb sau Negru
Mod de preparare:
Am început prin a tăia ceapa fășii subțiri, iar restul legumelor bastonașe. Tot acum am tăiat mărunt și cei doi căței de usturoi.
Pentru sos am adăugat într-un bol sosul de soia, 1 lingură sweet chilli, condimentele, am amestecat bine și am turnat totul peste bucățelele de piept de pui.
Am prăjit pieptul de pui în puțin ulei de măsline până s-a rumenit bine, după care l-am scos într-un vas, iar în tigaie am adăugat legumele, usturoiul și cealaltă lingură de sweet chilli.
Am lăsat să se gătească și legumele, iar la final am pus din nou pieptul de pui încă 2-3 minute.
La final am presărat susan negru.
Opțional, dacă doriți, puteți presăra și chives sau ghimbir ras.
Poftă bună !
Puteți servi alături de orez sau de noodles și aveți un preparat de excepție :)
Până data viitoare, ne vedem și pe instagram cu multe alte idei delicioase !
Zile cu soare,
Eu adaug mai multă miere împreună cu soia, astfel încât este un sos mai caramelizat și mai gros, foarte gustos.
Da’ usturoiu’, unde e usturoiu’, ca a disparut si din text si din imagini ca magarul in ceata. Sper ca nu ai prajit usturoiul, Adi…
Am folosit usturoi granulat pentru condimentarea puiului. Am specificat si in text
Iar usturoiul proaspat l am maruntit si l am adaugat in tigaie cu restul legumelor si sosul de soia