Păstrăv la cuptor cu legume

369

Dragii mei, azi vă arăt o farfurie (cu tot cu mâncarea de pe dânsa) pe care am introdus-o în meniul nou de la Vila Tușa (meniul e încă în lucru/teste, va ieși probabil în două săptămâni sau de la începutul lunii Septembrie), o farfurie cu pește autohton, respectiv păstrăv. Iată:

pastravDacă vă trece prin cap să faceți una ca asta acasă, să știți că nu-i extraordinar de greu. Și să mai știți că după filetare, păstrăvul, ca orice salmonidă care se respectă, păstrează niște oase subțiri și ascuțite ca acele, cam pe mijlocul fileului, pe toată lungimea acestuia. E bine să le scoateți. Ies ușor dar aveți nevoie de o pensetă, cu degetele nu-i chiar pont.

pastravStropiți peștele cu ulei de măsline, presărați peste el sare și piper, așezați-l într-o formă pentru brioșe (nu din hârtie, nu rezistă) și coceți-l 6 minute la 180 de grade Celsius. Cuptorul trebuie să fie bine încins înainte de a pune peștele în el.

pastravÎn ce privește garnitura, ceru-i limita, vorba lui Rambo. Legumele trase puțin la tigaie (să rămână crocante) pot fi o alegere grozavă.

pastrav

Join the Conversation

 1. Arata minunat farfuria! Felicitari! Pe cand intra in „productie” trec neaparat s-o incerc.

  Mie (moldoveanului din mine mai precis) imi place pestele cand intra in schema crusta, unt, usturoi, feta si eventual malai. „Accept combinatii” de orice fel – vorba Anonimului

 2. Imi lasa gura apa

  Imi plac retele tale !

 3. Misto gaselnita cu formele pentru briose!

  1. Adi Hădean Author says:

   se potrivește la o mulțime de lucruri. am învățat-o prin 2009 de la un bucătar italian:).

 4. am făcut-o acum 2 zile, e foarte bună, mulțumesc.

 5. Cei de la Vila Tusa au abandonat meniul? Ca nu prea bat pozele cu ce se gaseste la Vila Tusa…..

  1. Adi Hădean Author says:

   Încă nu a fost introdus meniul, din câte știu eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close