Nu mă omor după vorbitul despre mine dar uneori e necesar. Am apăsat butonul „Despre” de pe blogul meu și am constatat că în spatele lui se ascundea o poveste stufoasă, lungă și plină de update-uri. Am încercat să o citesc și mi-a fost greu să o urmăresc de la un cap la celălalt. Dacă nu era vorba despre viața mea (pe care am și trăit-o), probabil nici n-aș fi înțeles mare lucru. În concluzie, am scos povestea veche și am pus una nouă. Aceeași dar parcă mai coerentă. Azi nu pun rețetă pe blog, azi pun povestea mea. S-ar putea ca după citirea ei să mă cunoașteți mai bine. Mulțumesc.
Am 35 de ani. Am profitat la maximum de experiențele mele din ultimii 30 de ani și mi-am învățat bine lecțiile. Știu ce am de făcut în fiecare zi pentru ca viața mea să fie așa cum îmi doresc și pentru a putea merge la culcare cu un zâmbet pe față.
Am început să lucrez în radio la 17 ani și am continuat să le vorbesc oamenilor despre lume, viață, veselie și muzică timp de 13 ani. Am început să fac emisiuni pentru televiziune în anul 2002 și de atunci am livrat show-uri culinare pentru Antena1, Euforia TV, TVR , Trilulilu (proiectul Cook’nRolla, premiat la scurtă vreme de la debut) și o serie de televiziuni locale. Am scris sute (poate peste 1000, cine mai stă să numere?) de articole în cotidiene, săptămânale și reviste și am publicat prima mea carte în 2003.
După ce m-am retras din presă am lucrat în marketing, mai întâi ca specialist marketing și apoi ca brand manager în industria alimentară. Între timp am descoperit că pot trăi bine urmându-mi pasiunea de o viață – gătitul. Am devenit bucătar profesionist, consultant pentru restaurante și, pentru a nu pierde legătura cu scrisul, blogger. Am decis să scriu despre mâncare, dar și să-mi dezvolt pasiunea pentru fotografie. Îmi fac singur fotografiile pentru blog și pentru pagina de Facebook, scriu cu multă bucurie și încerc să-i ajut în felul acesta pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii.
Pasiunea pentru gătit mi-a adus în viață unul dintre cele mai solicitante și mai frumoase proiecte la care am lucrat vreodată, Farfurii curate, programul de alimentație sănătoasă destinat grădinițelor, program introdus cu succes în cinci grădinițe de stat din Cluj Napoca. Farfurii curate a atins destinele a aproape 1000 de copii, părinți, bunici, educatori și bucătari de grădiniță din Cluj și mi-a atins mie viața într-un fel care m-a schimbat, m-a îmbogățit și m-a făcut să fiu mai atent cu ce mi se întâmplă sau cu ce permit să mi se întâmple, începând de la felul de a mă alimenta până la felul în care îmi trăiesc viața în ansamblu.
Aceeași pasiune mi-a oferit recent un cadou la care nu mă așteptam: posibilitatea de a purta torța olimpică înaintea deschiderii ediției din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra. Sunt recunoscător pentru asta și pentru toate lucrurile bune ori mai puțin bune pe care le văd, simt, miros, trăiesc în fiecare zi. Vă mulțumesc pentru că îmi citiți blogul și-mi cercetați pagina de Facebook. Sper să vă pot oferi cât meritați pentru asta. Să fiți sănătoși.
mult succes în continuare!
Adi, vezi ca ai scris „grădinișelor” in sectiunea despre Farfurii Curate. In rest, ai reusit o pagina despre tine mult mai bine organizata.
Merci,
Alin
vă mulțumesc
In vremuri cand pe toate caile posibile este promovata non-valoarea, oameni ca tine ne arata ca lumea in care traim este inca, si poate fi si in continuare, frumoasa si buna.
Felicitari! Si mult succes in continuare!
Va felicit pentru tot si subscriu in totalitate cu cele scrise de Daniela. va doresc mult, mult succes !
Numele Adi Hadean mi-a aparut adeseori in calea navigarii pe net dar de scurt timp am inceput sa aprofndez …prin activitatile tale si sunt impresionata sa gasesc, sa citesc si sa-mi clatesc privirea si mintea in articolele si imaginile postate de tine. Cert este ca dupa lectura mai multor articole cu evaziuni si fonduri disparute prin arhivele multor primarii , postarea ta a venit ca o gura de aer proaspat. Multumesc …si te felicit pentru ceea ce ești , Adi Hadean!E drept aprecierea nu vine din partea unui specialist sau cine stie ce cunoscator …ci a unui om simplu care apreciaza calitatea.
Iti vizitez blogul si citesc cu aceeasi pasiune atat retetele,cat si povestile strecurate…toate spuse,cu mult suflet…Mie personal imi amintesti de o persoana foarte draga si te-am indragit si mai mult….Apreciez foarte mult pasiunea cu care faci lucrurile…si-mi pari a fi …un om fericit..,care-i face si pe cei din jur sa se simta bine,sa caute in sufletul lor acele clipe de fericire din trecut..alaturi de bunici, de cei dragi..Iti doresc …sa reusesti in continuare sa traiesti asa cum simti…Zile frumoase si multe proiecte pentru noi,cei care asteptam postarile …dar si pentru sufletul tau….Si de la copilul meu,un ”multumesc” pentru ca mama lui invata sa-i faca viata mai sanatoasa prin intermediul ”bucatelor”…
Frumos! Ma bucur sa citesc o istorie asa pozitiva si de succes :)
Multe realizari sa ai in continuare, atat profesionale cat si personale!
Esti de-al nostru, asa ca te urmaresc cu mare mare placere :)
Multumim Adi, esti de-al casei…te stie deja Luca, piticul nostru, dar te-a descoperit incantat si taticul lui…prin retetele tale, retete pe care ma straduiesc sa le reproduc…e amuzant..cand miroase bine in bucatarie, ai mei au o vorba: „iar ai gatit cu Adi..tre sa-i fac cinste neaparat cu o bere!!!”
Multumim!
Smart move! Mie, ca simplu cititor de bloguri, imi place sa citesc ceva concret despre blogger, un semi-CV, sa zicem. Daca la „About” nu gasesc nimic sau gasesc doua rinduri de filozofie de doi bani, nu mai citesc blogul respectiv. Nu stiu daca e fair sau nu, dar ca mine sint destui.
Esti foarte tanar si ai facut deja multe in viata, felicitari. Poti deja sa te consideri un om norocos, ai dat, dar ai si primit multe.
ce fain spus, din suflet, se simte ;)
felicitari pentru toate realizarile tale si numai bune sa te intalneasca de-acum incolo!
Nu multi sunt cei ce pot spune ca isi incheie ziua cu zambetul pe fata, iar daca pasiunea este cea care te-a adus acolo, multumirea este dubla. Felicitari pentru suita de realizari si sper sa te gasim multi ani de aici incolo in aceeasi dispozitie optimista!
cu siguranta esti un om deosebit! citesc de fiecare data post’urile tale cu placere. retetele tale sunt minunate. cele pe care le’am incercat nu m’au dezamagit. dar in mod special imi place felul tau de a scrie. si ca sa spunem ca „americanul” : „keep up the good work!” :) bafta in tot ce faci!
Si eu iti multumesc fiindca existi fix asa cum esti !
In spatele fiecarui blog sta un om. Si in spatele fiecarui om sta un blog, „o zicere virtuala”. Iar cand omul care construieste blogul se descrie simplu si firesc reuseste sa devina palpabil, prinde chip, chiar daca nu l-ai vazut niciodata in carne si oase. Pentru mine acesta este Adrian Hadean.
La cat mai multe ziceri si „pozne” faine!
Multe felicitari! Si mult succes pentru viitor!!! Cand vreau sa gatesc ceva (sunt novice in ale gatitului, trebuie sa recunosc) primul pas este ca trebuie sa caut o reteta si primul lucru pe care il fac este sa intru pe acest blog…, fiindca stiu ca gasesc intotdeauna ceva gustos… Cu multumiri!
Ai uitat sa spui ca principala ta trasatura este persevarenta :) „Sa fii sanatos!”
…perseverenta…
Adi , te felicit pentru atitudinea ta despre viata , esti un exemplu pe care ar trebui sa-l urmeze toti tinerii blazati care sunt descurajati de greutatile vietii , le-ai aratat ca se poate merge inainte . Sunt prea multi care il pun pe „NU” inaintea oricarei actiuni , este mai simplu si mai usor sa nu faci nimic , si se complac in aceasta situatie , Povestea este mai lunga de aceea daca consideri ca merita sa continuam discutia ma gasesti la adresa de E.mail.Mult succes!
Va urmaresc, va citesc deci va multumesc pentru ceea ce impartasiti cu noi.
Imi place naturaletea si autenticitatea d-voastra.
Mult succes!
Am descoperit doar acum doua zile blog-ul tau si am citit aproape integral despre experienta ta in Singapore, Tailanda si Malaezia.
Iubesc toate trei locurile, iar in Malaezia am ajuns anul asta prima data si, atit de mult mi-a placut, incit am fost de trei ori intr-un timp foarte scurt.
Iti menesc sa ti se intimple o alta calatorie culinara, exotica si adinc spirituala, si anume in India. Acolo vei simti si vei intelege la prima mina multe lucruri legate de influenta aromata si magica a Indiei asupra majoritatii mincarurilor din Malaezia si Singapore, in special, dar si asupra culturii, religiei si vietii din Tailanda. Pentru a evita socul si povestile altora despre India (cum ca ar fi de mai bine nu s-ar povesti – cele mai multe trasate de preconceptii), cred ca e nimerit sa mergi prima data in sudul Indiei, mai ales in Kerala. Nordul e, in sine, o planeta diferita.
Scrii si simti frumos si iti trimit imbratisari hongkongheze!:)
Felicitari pentru evolutia spectaculoasa si pentru alegerea acestui domeniu atat de savuros. Urmatorul pas, s-ar cere o extindere in spatiu, o deschidere si o prezenta in Capitala Europei. Esti binevenit!