Vacă-n roll

268

Postarea asta-i cu dedicație pentru prietenii mei de la Wok’nRoll, care ne-au fost alături (cu bani și gânduri bune, nu neapărat în ordinea asta) în timpul expediției Muson (din care mâine vine un nou episod, dacă găsim net în Corfu și din care puteți urmări mai vechile episoade via Trilulilu.ro).  Am făcut ceva la wokul meu din fontă pe care l-am încins bine pe grătar (gătesc mult afară pe grătarul cu gaz), ceva cu vită și legume și tăieței din orez. Uite așa:

Am luat o bucată de carne de vită, nu prea tânără, nu prea proaspătă. Ușor maturată, dar nu pentru că ar fi vrut cineva să o matureze ci pentru că nu a vrut să o cumpere nimeni.

Am amestecat două linguri de sos de soia, una de sos de stridii, una de ulei de susan și o linguriță de „cinci arome” (folosiți google – condimenteweb.ro).

Am tăiat carnea în felii subțiri.

Am pus carnea în amestecul pe care tocmai l-am deschis și am lăsat-o la rece două-trei ore.

Am tăiat legumele (ardei gras, ceapă verde, ciuperci, ardei iute, dovlecel) în bucăți măricele.

Am pus o lingură de ulei de susan în wokul încins, am pus carnea și am rumenit-o un minut și jumătate.

Am dat carnea la o parte și am pus în locul ei legumele pe care le-am agitat două-trei minute.

Am pus și tăiețeii înmuiați (zece minute în apă rece), o mână de frunze de coriandru și am amestecat bine.

Le-am răsturnat pe toate într-un vas și le-am amestecat.

Dacă vă întrebați cum a fost carnea, aflați că a fost fragedă și aromată. Numa’ bună. Marinarea a făcut asta.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Trickster says:

    Salutare !
    Unde s-ar putea gasi amestecul 5 arome in Cluj ? Sau macar anasonul si feniculul pt preparare….pe casabio.ro si cosulverde.ro nu am gasit exact amestecul asta sau condimentele separat…

    1. adihadean Author says:

      trickster, cred că poți să-l găsești doar online

  2. fenicul se gaseste la orice plafar pentru ca ceaiul e de uz medicinal iar aceleasi seminte se folosesc si la condimentare. anason stelat separat nu stiu, dar e in amestecul de vin de la fuchs. e mare, se poate extrage si folosi.

  3. Mia Teodora says:

    Anason stelat au la plafarul de la Liberty min Bucuresti, si ma gandesc ca au la orice plafar din retetea,;pe mine insa ma intereseaza wok-ul, ca nu am vazut asa model, e secret sau ne poti spune de unde( daca e din Ro) l-ai cumparat? multam

  4. Anason stelat am luat de la magazinul ala de plante din Cora (nu stiu daca e plafar sau altceva, dar sigur au).

    1. Adi Hădean Author says:

      raul, mulțam de info:)

  5. I did it !!!!!! Mega buuuuun. Mi-a reusit destul de bine cred. Tot familionul a mancat cu pofta!
    Multam fain de reteta!!!

    1. Adi Hădean Author says:

      bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close