Mușchiuleț de vițel cu două tipuri de piure

758

Doamnelor și domnilor, rețeta de astăzi are mușchiuleț de vițel, are piureuri, are legume, iar toate astea puse frumos pe aceeași farfurie formează un fel de mâncare foarte mișto și ușor de pregătit. Dar nu mă mai lungesc cu povești, trec la treabă și încep cu lista de ingrediente de care am avut nevoie la aceasta rețetă.

Ingrediente pentru mușchiuleț de vițel:

  • O bucată de mușchiuleț de vițel
  • Ardei
  • Un fruct de Mango
  • Sfecla roșie coaptă
  • 2 ciuperci mari
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Puțin unt
  • Apă
ingrediente 1
ingrediente 2
ingrediente 3

Ustensile:

  • O tigaie
  • O plită
  • Un cuptor
  • Un blender bun
  • Hârtie de copt
  • Tavă

Metodă de preparare mușchiuleț de vițel:

Cum se compun toate lucrurile astea împreună, într-o farfurie care în final o să arate foarte mișto? Păi mai întâi de toate am uns  bucata de carne cu ulei de măsline, iar apoi am condimentat-o cu sare și piper pe toate părțile. 

pregătire mușchiuleț de vițel

Am transferat bucata de carne în tigaie, pe foc potrivit, iar apoi am fript-o pe toate părțile cam 15 – 18 minute. După cele câteva minute, am scos mușchiulețul pe o farfurie și l-am lăsat să se odihnească.

muschiuleț de vițel fript

În locul cărnii, am pus ciupercile, puțin unt , iar in 3-4 minute, după ce acestea s-au rumenit le-am scos de acolo și am pus sfecla. Nu le combin pentru că nu vreau ca ciupercile să ia culoare de la sfeclă, îmi doresc, ca fiecare să rămână la culoarea naturală. Las și sfecla în tigaie tot cam 3 minute, iar apoi pot să compun farfuria cu ce am, adică piure-ul de ardei copți și piure-ul de mango.

Cum am făcut piureurile?

Înainte de cele povestite mai sus, m-am ocupat de piureuri, astfel: mi-am pregătit o tava, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Am aranjat ardeii în tavă, iar apoi i-am băgat la cuptor până s-au copt bine de tot. Am îndepărtat cozile ardeilor și i-am băgat în blender cu tot cu coaja, la turație mare. Am adăugat sare, piper și puțin ulei de măsline, poate un pic de zeamă de lămâie pentru un stop de aciditate dacă e nevoie.

Pentru piure-ul de mango am procedat așa: am curățat fructul de mango, am dat pulpa jos de pe sâmbure, apoi am pus-o în blender 1 minut, la viteză maximă. Poate e necesar să adăugați puțină apă, însă nu e necesar dacă fructul e destul de copt și de zemos.

servire mușchiulețul de vițel cu piureuri

Și cam asta a fost toată filosofia. Nimic complicat, ca de obicei. S-aveți poftă!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 01.05.2022

Adrian Hădean.

Alte rețete cu mușchiulețul găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close