Biscuiți aromați cu lavandă și rozmarin

498

Nu îmi imaginez ceaiul de dimineață sau cu atât mai mult după-amiaza fără ceva dulce, mic și bun de savurat lângă el. Biscuiții sunt o alegere foarte frecventă și pentru că se pregătesc rapid am aproape întotdeauna un sortiment pregătit cu câteva zile înainte. Iubesc sezonalitatea ingredientelor pentru că pot să mă bucur de toată savoarea legumelor, fructelor sau a plantelor în plin sezon, când ele au cel mai mult de oferit. Așa că am aplicat-o din plin într-o zi de plină vară, când aroma lavandei umple grădina, și rozmarin e din abundență. Am făcut biscuiți aromați cu lavandă și rozmarin, și un ganache mătăsos de ciocolată albă. 

Ingrediente pentru biscuiții aromați cu lavandă și rozmarin, și ganache de ciocolată albă

  • 145 g unt
  • 100 g zahăr
  • 180 făină pentru dulciuri
  • 200 g ciocolată
  • 150 g frișcă lichidă
  • O crenguță de rozmarin proaspăt
  • Lavandă uscată
  • Câteva crenguțe de lavandă înflorită
ingrediente pentru biscuiți aromați

Mod de preparare biscuiți aromați

Ganache-ul de ciocolată albă

Am început cu ganache-ul, pentru a-i da timp să se răcească și să nu mai fie lichid, până când am avut nevoie de el. Am înfierbântat pe foc frișca lichidă, și am tunat-o peste ciocolata ruptă în bucăți mici, și peste 20 g de unt. Am lăsat frișca fierbine să topească ciocolata, cam 5 minute, după care am omogenizat amestecul, care a devenit lucios și mătăsos. L-am lăsat să se răcească la temperatura camerei. 

pregătire Ianache
ganache finalizat

Biscuiți aromați cu lavandă și rozmarin

Am amesetacat în robotul de bucătărie 125 g unt moale, cu 55 g zahăr, un praf de sare rozmarin proaspăt tocat și flori uscate de lavandă. După ce amestecul a fost omogen, am încorporat făina cernută. Am obținut un aluat dens, și elastic. L-am pus la frigider pentru o jumătate de oră, pentru a se răci și a putea fi întins. 

preparare aluat fraged pentru biscuiți aromați

După jumătate de oră, am întins aluatul într-o foaie de 5 mm grosime. Apoi am tăiat cu o formă, biscuiți rotunzi. I-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și i-am reintrodus la frigider pentru încă jumătate de oră. Lavanda și  rozmarinul se vedeau foarte frumos prin aluat. 

formare biscuiți

Am copt biscuiții la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute. Aceștia au devenit crocanți și de un crem deschis. I-am lăsat să se răcească complet pe un grătar. 

coacere biscuiți

Cum am finalizat și servit acești biscuiți aromați cu lavandă și rozmarin?

Pe biscuiții complet răciți pe grătar, am întins cu o linguriță ganache-ul de ciocolată albă, într-o formă ușor neregulată. Peste ganache am presărat ace de rozmarin, mici grăunțe de lavandă și puțină coajă de lămâie răzuită, pentru un ușor contrast. I-am servit pe un platou, evitând să ii suprapun, lângă o ceașcă din ceaiul meu preferat. 

servire biscuiți aromați

            Sper să coaceți acești biscuiți atât de simplu de făcut. Vă vor oferi toată savoarea plantelor de vară unui mic răsfăț de după amiază. 

biscuiți aromați cu lavandă și rozmarin

 Cu drag, Cristina.

Alte idei de dulciuri cu biscuiți găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close