Risotto cu trufe și roșii uscate

551

Zilele trecute am avut oaspeți la cină. Am făcut un risotto, oricum nu mai făcusem de ceva vreme și în plus, aveam un borcănel cu trufe în frigider, adus din ultima vacanță. Am făcut risotto-ul cu apă în care am dizolvat o linguriță de legume uscate și amestecate într-un soi de praf cu granule din legume (adică un fel de bază pentru mâncăruri, făcută acasă, foarte aromată, foarte bună și lipsită de adaosuri inutile).

Pentru șase porții de risotto am folosit două căni și jumătate de orez cu bob mare, 100 de mililitri de vin alb, două cepe mici, aproape doi litri de apă, cinci-șase roșii uscate și marinate-n ulei de măsline, două linguri de ulei în care am sticlit ceapa și orezul și o trufă mare cât o nucă, nu foarte aromată, dacă mă întrebați pe mine (presupun că și aici e după modelul „cum ți-o fi norocul).

Am mai folosit un sfert de pachet de unt și trei-patru linguri de parmezan ras, adăugate la urmă pentru a spori savoarea și pentru a face risotto-ul mai cremos.Mai sus e un link. Dacă-l urmați o să ajungeți la o postare care detaliază pașii de urmat pentru un risotto cel puțin decent. Aici mai pun doar pozele cu risotto-ul cu trufe. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Mama ce imi place mie risotto..Nu am mancat des, dar si cand am ocazia topesc tot..Tre sa ii arat reteta la bucatareasa mea :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close