Delphi sau Delfi?

185

Când am ajuns în Corfu ne-am rătăcit. Am povestit în prima postare pe tema asta. Taximetristul pe care l-am rugat să ne ducă la vila Delphi m-a întrebat dacă e vorba despre Delfi sau despre Delphi, că nu-i totuna. Sigur că nu-i totuna dar mi-a venit în inte instantaneu un alt taximetrist, din Bangkok de data asta, care m-a întrebat dacă vreau la Ampawah sau la Ampawaaa. În fine, important e că am ajuns, că la vila Delphi ne-a așteptat Tasos însuși (proprietarul) la miezul nopții și că aseară, în ultima seară petrecută acolo, am mâncat la taverna lui aflată la parterul vilei (care vilă e pe ulița principală din Agios Gordis, la un minut și jumătate de mers pe jos până la plajă). Îmi pare rău că am mâncat atât de târziu la el da-mi pare bine că am mâncat atât de târziu (ciudat sună asta) pentru că dacă mergeam în prima seară – de fapt a doua, că prima a fost cam noapte – nu mai mâncam nicăieri în altă parte. Am știut mereu că-i bună bucătăria lui Tasos pentru că am locuit deasupra ei iar mirosurile ce se ridicau de acolo nu aveau cum să vină de la mâncare proastă.

Am deschis cina cu o farfurie cu calamari fripți într-un soi de pane subțire, delicioși (poli kalo, jur) și fragezi, împresurați de salată verde, felii de castravete, roșie și lămâie. Lângă farfuria asta, o altă farfurie pe care tronau două felii groase și fierbinți de pâine pe vatră, amândouă stropite cu ulei de măsline și tapetate cu usturoi. Așa, de bun venit.

I-am spus lui Tasos (nu e cu th, cu th e insula Thasos) că am mâncat pastitsiada în Kerkyra iar el mi-a spus că dacă n-am mâncat de la el, e ca și cum nu aș fi mâncat, mai ales că el o face cu carne de pui, cum cere tradiția. Bine, m-a convins, am luat pastitsiada (o să vă fac și eu la Camino, cât de curând, rămâne să mă hotărăsc dacă va fi de vită sau de pui). A fost bună pastitsiada din Kerkyra dar asta a cam întrecut-o. Suavă dar fermă, ușor de mâncat și puternic aromată.

Am luat și sofrito, o altă dovadă a trecerii venețienilor prin istoria insulei. O bucată de carne de vită, foarte moale, foarte bine făcută, înăbușită într-un sos de vin alb cu mirodenii și cu niște paste lângă. Genială mâncare. Ca o friptură de vită da’ un pic mai bună.

Desert n-am mai luat, că n-a fost cine. Am luat două pahare de vin (pe care le-am băut eu) roșu produs în Corfu, bun, potrivit cu mâncarea.

Am plecat de la Tasos mulțumit (am primit și o reducere de 10% pe care am lăsat-o acolo sub formă de bacșiș).Să fiți sănătoși și să ne vedem cu bine.

Join the Conversation

 1. paipetis anestis says:

  i hope with your help, that you bring the greek kitchen neer to the romania people ,thank you very much for your good woords, you are anitime welcome.
  paipetis anestis (tasos)

 2. adihadean Author says:

  Efharisto poli:).

 3. Adi, aștept cu interes și ceva rețete, că anul ăsta sigur nu ajungem în Grecia, însa de salivat salivam. Poate mă ajuți să domolesc poftele familiei :)
  Bine ați venit acasă!

 4. Alexandra says:

  Citesc mereu cu mare placere, dar acum interesul mi-a fost captat la maxim (cu siguranta si pentru ca urmeaza sa plecam si noi in Corfu in cateva zile si ne intrebam cam ce vom manca pe acolo, avand in vedere ca nu suntem tocmai familiarizati cu bucataria greseasca). Decizia a fost luata in momentul in care am citit (si pozele au ajutat, desigur), vom merge si noi la Delphi (caci am vazut in poza cu meniul ca e scris cu H) si vom incerca pastitsiada si, probabil vom lasa loc si pentru desert (fiind in luna de miere, nu putem sari tocmai partea dulce).
  Cu multumiri!

 5. balan carolina says:

  Absolut ,superb,delicios:)

 6. Minunate poze, minunate privelisti pamantesti si culinare :)
  Multumim pentru imbogatirea vizuala :)

 7. adihadean Author says:

  cu drag
  andreea, o să vină
  alexandra, dacă ajungem la paleokastritsa, căutați taverna lui spiros, aproape de intrarea dinspre kerkyra, au carne friptă pe frigare și saganakia de calamar, foarte bune:). în agios gordis am mai mâncat bine la alexis.

 8. Alexandra says:

  Intamplarea face ca vom fi cazati chiar in Paleokastritsa:) dar oricum ne dorim sa vizitam si sa ne plimbam cat mai mult, asa ca am notat cu atentie sugestiile (cum, de altfel, voi nota si ingredientele mancarurilor pentru ca, normal, va trebui sa le incerc si acasa – abia astept!).
  Multumesc, din nou:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close