Pui la grătar în stil thailandez

295

Am auzit că-n Cluj urmează să se deschidă un restaurant thailandez. Desigur, sunt curios. Și pentru că-s și pofticios, am răsfoit repede amintirile mele despre Thailanda și mâncarea de acolo și am decis să fac pentru prânzul de ieri un pui la grătar așa cum am văzut în Bangkok. Garnitura a fost mai degrabă rustic românească, dar asta nu a încurcat pe nimeni.

Mai întâi am spălat bine puiul și l-am curățat de firișoare/pene mici/perișori. Apoi l-am despicat secționând pieptul. L-am pus cu pielea în sus pe grătarul încins.

Am pregătit apoi un amestec cu care să ung puiul, amestecând o lingură de sos de pește, una de sos de soia, o linguriță de sos de stridii și o linguriță de ulei de chili, foarte iute.

Am uns puiul și l-am lăsat pe grătar 30-35 de minute pe fiecare parte (în total), întorcându-l din 10 în 10 minute și ungându-l iar și iar.

Puteam să-l și caramelizez la final, stropindu-l cu un sirop de zahăr în ultimele cinci-șase minute de coacere. Am preferat să las asta pe data viitoare.

La garnitură am pus cartofi din grădină, spălați bine de pământ și fripți în ulei de floarea soarelui amestecat cu untură de rață.

A fost cam bun. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Gustos, apetisant,…mama ce pofta imi e!:) Musai sa il incerc si eu! M-ai dat pe spate!:)

  2. asta e ceva nou..n-am stiut ca sosul de peste poate fi folosit si la pui.ii da un gust bun?

    1. Adi Hădean Author says:

      da

  3. Nu poti sa pui asemenea poza grozave si sa spui la final doar ca a fost cam bun ,eu cred ca nu vrei sa ne faci prea multa pofta.Sigur este grozav de bun .

  4. Sunt sigur ca este delicios, nu-mi doresc sa fiu carcotas dar nu am vazut nici macar o data puiul gatit (la gratar) in felul acesta in Thailanda. Merg de 7 ani acolo, ador bucataria lor si am facut si numeroase cursuri de gatit. Incerc doar sa spun ca acest minunat domeniu (gastronomic) tinde sa devina un fel de fotbal, toti ne pricepem sau ne dam cu parerea.

  5. Foarte fain. O sa încerc. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close