Știți și voi momentele alea în care în gând ți se plimbă numai “îmi e poftă de…de ceva, nu știu, ceva bun.” Eu le știu. Și mai știu și ca am găsit soluția pentru astfel de situații. Un triple smashed burger de lins pe degete. Satisface orice poftă. Cu siguranță.
Ingrediente pentru double smashed burger
- Carne măcinată de vită 210g
- Chiflă brioche
- Cheddar felii
- Ceapă roșie 150g
- Zahăr 30g
- Lămâie 1
- Bacon felii
Ingrediente pentru sos
- Ceapă galbenă 50g
- Maioneză 50g
- Ketchup 50g
- Muștar 25g
Mod de preparare a sosului
Am început cu cea mai simplă parte, nu că ar fi ceva prea complicat, doar e o rețetă pentru atunci când pofta arde.
Am tocat ceapa galbenă brunoise, apoi am amestecat-o cu sosurile, ketchup, maioneză și muștar. Atât, nimic mai mult, dar merge de minune cu burgerul.
Cum am făcut dulceața de ceapă
Am tăiat ceapa roșie felii și am pus-o la călit. Când a devenit translucidă am adăugat zahărul, zeama de lămâie și am lăsat la foc mic aproximativ 10 minute învârtind frecvent.
Instrucțiuni double smashed burger
Carnea măcinată am format-o în 3 bile egale, apoi le-am pus pe plita încinsă și le-am aplatizat cu un fund de cratiță. După un minut le-am întors și am adăugat câte o felie de cheddar pe fiecare.
Pe chifla rumenită în prealabil, am întins puțin sos, dulceață de ceapă, bacon prăjit, și carnea suculentă.
Hai, nu vă mai țin la taclale, că v-am vorbit destul. Mergeți rapid în bucătărie și încercați burgerul ăsta. Sunt sigur că deja vă plouă în gură. Pe bună dreptate. Până data viitoare.
Ținem aproape,
Alte idei de burgers, aici.