Noi la campionatul de gătit în aer liber

154

În week-endul acesta se petrece campionat de gătit în aer liber. La Cluuj, că doară unghe? Particip împreună cu Mircea Groza, Gheorghe Lucăcel, Marcel Farkaș, Zsolt Csok și Septimiu Munteanu într-un conglomerat de echipe ce se intitulează „Niște țărani”. Tema e bucătăria tradițională rustică din Ardeal (avem rețete românești, ungurești și evreiești). Ne-am pregătit cu sobă țărănească, alambic pentru pălincă (vechi de 50 de ani, a lucrat mult în ilegalitate, e o piesă de muzeu), cazan cu vârtelniță pentru magiun, oale, ulcele, ceaune, un ied ce va deveni diverse bunătăți, caș din care vom face brânză pentru o stivă de plăcinte coapte pe lespede. O să revin cu istoria întreagă după ziua de azi. Ieri (de la 8 dimineața până după miezul nopții) am făcut pregătiri (inclusiv o zacuscă și o căldare de bulion de care avem nevoie la unele dintre rețetele de mâine). Am apucat să fac doar 200 de poze. Vă dau și vouă câteva.

Mircea Groza, victima și un oaspete din Israel.

campionat aer liber 007

Marcel

campionat aer liber 009

Lucă

campionat aer liber 011

Afumături făcute acasă

campionat aer liber 015

Folosim ingrediente eco, din grădina țăranului.

campionat aer liber 054

Pălincă de Zalău și bulion proaspăt, mult peste Bloody Mary.

campionat aer liber 075

O sculă.

campionat aer liber 076

Niculai de la Euforia Cuisine o băgat pă foc în șporiu nost’.

campionat aer liber 159

Apoi l-am luat în chip.

campionat aer liber 181

Cam așa ne-a ieșit zacusca (rețetă specială, cu mere și miere). Un deliciu.

campionat aer liber 186

Vedem cum ne-om descurca azi cu toate cele pe care ni le-am propus. Și dacă nu s-o lăsa cu medalii și diplome, am mulțumirea că multă lume va avea ocazia să vadă lucruri care se fac tot mai rar ori s-au pierdut în multe locuri odată cu nașterea noilor tehnologii.

Join the Conversation

  1. Doamne Adi ca din vara ma tot gandeam la concursul asta …voiam neaparat sa-l vad !!! Si uite ca am uitat de el complet !!!
    No amu…nu-i bai, lasa ca sinteti voi acolo sa faceti o multime de bunaciuni !!!
    Mi-i ciuda ca nu-s acolo sa le degust !!!
    Bafta multa , sa castigati ce vreti voi si sa vii cu pozele la tate bunataturile facute !!!
    No noroc !!!

  2. Sidy, Nadia, multumesc:-)

  3. scula de facut suc de … orice, trebuie prezentata in actiune.

  4. Draghe! Pune pozele cele impresionante prima dată la tine! M-am trezit bat ca să nu fie nimica să-mi preiau?!

    PUNE CE-MI TREBUIE, de aci luăm ştirea, de la sursă!

  5. Felicitări, am aflat că echipa voastră a luat toate premiile! Abia aştept reţetele… :)

  6. Lucia, mulțumim frumos. Corect e să spunem că am luat toate cupele (adică marile premii) la secțiunile la care am participat (e drept, la aceleași secțiuni am concurat cu maeștri bucătari, ceea ce ne onorează).
    Darius, ar trebui să ajungă la tine TOATE pozele, să alegi fix ce-ți place.

  7. felicitari sunt colega de serviciu cu „taranul” GROZA MIRCEA si sunt foarte mandra de asta mai ales ca radacinile mele cu taranii s-au rupt ,am trait pana la 14 ani cu magiun ,bulion,cocorade,placinte mai putin cu palinca ,bravo,felicitari,talentul va apartine… este normal sa detineti si plata…trofeele…

  8. Vai ce rau imi pare ca nu am stiut….dadeam o fuga pana la Cluj….Nu e departe de Dej….imi vine sa plang…vaiiiiii…oricum felicitari si sper ca la nul sa nu ratez asa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close