Am mai făcut quesadillas, pentru prietenii lacto-vegetarieni. Am făcut și tortillas, să vă arăt cu puteți să le faceți acasă. Acum două zile am făcut din nou quesadillas, pe de o aprte pentru că am găsit tortillas ceva mai ieftine la Auchan, pe de altă parte pentru că îmi era poftă și am vrut să încerc o teorie, anume că ies mai legate dacă pui brânza direct în tigaia în care prepari umplutura. Și ca să am o bucurie în plus, am pus pe grătar și niște carne de pui. Dar, de la capăt:
Noutatea în rețetă e asta: un prieten produce niște amestecuri interesante, sare cu vanilie, chilli cu vanilie, piper cu vanilie. Adică bucăți de vanilie, nu vanilină de laborator. Puse în rășniță. Le-am primit pentru testare, abia aștept să apară pe scară largă pentru că, vă spun, sunt fenomenale.
Am ținut puiul în ulei de măsline cu rozmarin și sare cu vanilie, cam 20 de minute.
Am pus apoi puiul pe grătar și pe același grătar am pus tigaia de fontă. În ea, uleiul răms de la pui (o linguriță), o conservă de fasole fără apă, un ardei gras, un ardei iute, o roșie.
Am prăfuit carnea cu niște chilli cu vanilie.
Am pus brânza în tigaie și am amestecat până s-a topit.
Am pus amestec din tigaie peste tortilla. Peste acesta, bucăți de pui.
Am acoperit cu altă tortilla (am ținut lipiile pe grătar puțin).
Ies mai legate dacă pui brânza direct în tigaia în care prepari umplutura?
Ne dai idei tare bune in fiecare zi.
hai ca asta chiar ca, e dementiala!!!!!!
Arată tare bine. Eu de obicei învelesc totul într-un pacheţel pe care îl dau la cuptor, dar nah, asa nu mai e Quesadilla :D