Dragilor, de data aceasta am venit către voi cu o rețetă potrivită și pentru cei mici. Așadar, avem aici niște cartofi dulci la cuptor, umpluți cu bacon, cheddar și niște cremă de avocado deasupra. Bineînțeles, voi îi puteți umple cu ce doriți, cu brânza preferată a micuților, cârnăciori sau orice alt sos deasupra. Aceasta este varianta pe care am încercat-o eu. Am ales cartoful dulce, deoarece îmi place mult mai mult decât celelalte tipuri de cartofi. Sper să vă placă și vouă rețeta, spor la gătit!
Ingrediente pentru cartofi dulci:
- 2 cartofi dulci
- 1 avocado
- Jumătate de lime
- Praf de sare și piper
- 60 g cheddar
- 6 felii de bacon
Metoda de preparare:
Pentru început am încins cuptorul la 200℃ și am spălat cartofii cu tot cu coaja.
Cartofii i-am pus la cuptor, i-am înțepat puțin cu scobitoare și i-am lăsat la copt, timp de 60 de minute, la cele 200℃.
Baconul l-am așezat pe o foaie de copt și l-am lăsat 10 minute la 200℃, l-am întors după 5 minute pe partea opusă.
După cele 60 de minute în care cartofii au fost copți, i-am secționat în mijloc pe lungime și am așezat înăuntru feliile de bacon, am mai lăsat niște bacon și pe mai târziu, am pus și cubulețe de cheddar în interiorul cartofilor. Am mai lăsat totul la cuptor timp de 5 minute, timp în care s-a topit brânza.
Am curățat avocado de coajă și l-am dat prin robotul de bucătărie, ca să fac o pastă, plus jumătate de lime (ca să nu se oxideze prea repede), sare și niște piper.
Servire cartofi dulci copți
După ce am scos cartofii de la cuptor și i-am lăsat 15 minute la temperatura camerei, i-am servit cu niște cremă de avocado, baconul rămas și niște pătrunjel.
Poftă mare,