V-am spus că mă apucă? V-am spus. Ieri am trecut prin piață și am văzut varză faină, ca Luna plină. Aproape că-mi zâmbea. Am știut în clipa aceea că voi face varză pe grătar. Și ca să nu fie singură varza, am cumpărat pentru ea câteva roșii cheery de la o gospodină cu căciulă (e deja cam răcoare). Și, desigur, niște verdețuri, respectiv pătrunjel și mărar. Nimic din firea mea nu ar justifica aprinderea cărbunilor doar pentru varză (fie ea și pe grill – vedeți cum imediat) așa că am mai luat și două ciolane afumate. Și fierte.
Pentru aromarea ciolanelor am folosit cuișoare,pe ceare le-am înfipt în carne. Am învelit apoi fiecare ciolan în folie de aluminiu.
Am tăiat apoi varza în fâșii late de o jumătate de centimetru.
Am făcut apoi câteva plicuri din folie. În ele am pus varza, roșiile și verdeața. Am pus puțină sare în fiecare plic.
Am sigilat toate plicurile și le-am pus pe grill alături de ciolane. Am pus capacul peste grill și n-am deranjat mâncarea pentru o oră.
După o oră (desigur, nu am pus plicurile deasupra jarului ci puțin într-o parte) am luat plicurile cu varză și le-am pus la o parte și am îndepărtat folia de pe ciolane, pe care le-am tras mai spre jar. Le-am rotit pe toate părțile pentru o jumătate de ceas apoi am pus iar plicurile cu varză pe grill pentru cinci minute, să se încălzească.
Gata! În imaginea de mai jos, doar garnitura e pentru o persoană, carnea e pentru trei.
Ai, bun o fo! Sincer. Sigur că nu o să vă scadă nivelul colesterolului o masă de felul ăsta și nici eu nu m-aș arunca să o mănânc mai des de o dată pe lună.
Asta-i o imagine mai pașnică. Cred că orice vegetarian ar fi încântat, varza s-a pătruns bine dar a rămas ușor crocantă, a avut gust iar aromele de la pătrunjel și mărar au rămas subtile.
Să fiți sănătoși.
Ioi… un ochi imi plange, unu-mi rade, zau asa :)
Adi, dar ceva retete mai dietetice asa nu ne dai? :D
Frate, imi ploua in gura de dimineata! Ai mila de noi, cei multi….. Si eu ma pricep la bucatareala, dar tu ma intreci… Felicitari!!!
Magda, mulțumesc, sănătate:-).
Crina, am o mulțime de rețete mai „slabe” pe blog:-). Cheir și de aici poți alege doar varza. Lângă care să pui gâscă sau rață în locul porcului.
Trebuie sa recunosc ca arata foarte bine chiar si varza. Desi cred ca as fi mancat tot ciolanul (chiar daca-i pt 3) si mi-ar mai fi ramas din varza.
Da’ nu-i bai, ca baby al meu ar fi mancat si varza mea, mai putin mararul.Da, ce sa-i faci, asa suntem noi, ne completam! :)
Strumfo, ai grijă de relația asta, nu vrei alături pe cineva cu care să te bați pentru ciolan:-).
@Adi: cum sa iau doar varza? Ori totul, ori nimic :D
Am crezut ca nu vad bine: ,,Cilan pe varza. La grill”! Titlul iti atrage atentia, ideea e geniala ca impaca si capra si varza in caz de grill party. La urmatorul eu voi avea ceva cald in farfurie, nu doar vesnica salata fara sare si cu 2picuri de ulei. Multu’ de reteta.
Am crezut ca nu vad bine: ,,Ciolan pe varza. La grill”! Titlul iti atrage atentia, ideea e geniala ca impaca si capra si varza in caz de grill party. La urmatorul eu voi avea ceva cald in farfurie, nu doar vesnica salata fara sare si cu 2picuri de ulei. Multu’ de reteta.
Am trimis si mesajul corect: era Ciolan:).
@Adi: clar ca am grija de relatia asta. Asa de mult ca o sa mananc eu tot firicelul de marar de pe varza, numai ca sa manance el toata varza. :)) Nu de alta, dar ar fi pacat sa lasi ceva in farfurie la cat de bine arata.
mda, si eu am avut apucaturi similare-n weekend :p
Doare la ora asta…zau asa :-)))
Cand te gandesti ca-s la job…si nici nu mi-am pus azi papa cu mine…
Doamneeee ca bine stii sa le „zici”! Da’ prin Irish Pub mai bucataresti??? Ca mancarica buna ca a ta, n-am mai papat acolo….mmmm…imi fuge gandul la o varza cu coaste de porc (cum numai tu stii sa le faci!)…ar fi de prisos sa zic „costite”, ca parca le vizualizez…enorme, crocante si buuuuuuneeeeeeee
io atâta poci spune: tulai doamne!
Asta-i orgie culinara:))
Asta-i orgie culinara
surprizele curg,ca si sucul din ciolanul din imagine,sa fii sanatos si sa ne incanti de fiecare data cu ceva simplu,gustos si usor de preparat!
noroc ca face mama azi ceva varza, ca altfel nu stiu ce as fi facut. :D
Si uite asa de pe la 12:30 incolo Adi a ramas fara comentatori. Toti ori s-au invoit pentru ca le-a fost rau, ori s-au invoit ca sa caute un loc unde se serveste un ciolan decent in-city ori au ramas hipnotizati de ultima fotografie.
Hehehe, eu am fost mai prevazator: am vazut update-ul de pe twitter dimineata dar cum stiam ca e ceva „criminal” m-am abtinut toata ziua si nu intrai sa citesc decat acum pe seara. Desigur, dupa o masa suficient de buna. :)
ma uit si plang
ma uit!!!
E foarte bun, si eu am facut ,foarte bun dar nu l-am facut cu varza doar cu cartofi copti.
Superrr bun!!!