Pui glazurat în stil asiatic

374

Nu mă întrebați cum a ajuns în frigiderul meu o caserolă cu aripi&spate de pui (n-aș fi cumpărat-o eu decât dacă plănuiam o supă, lucru pe care nu l-am făcut), mulțumiți-vă (așa cum am făcut și eu) să constatați că a ajuns acolo și că trebuie să fac mâncare din respectivele „piese de schimb”. Ce poți face când ai la dispoziție jumătate de oră? Iată:

Aduni pe masă ce ai în jur. Adică un mănunchi de busuioc (intră-n film mai încolo).

Te uiți în frigider după ce mai ai (pe lângă o răcoare suavă cu miros caș afumat). Eu am avut roșii, ardei grași, ceapă verde, o lămâie verde și ea. În bol vedeți ceva negru. Adică o lingură de sos de soia, trei picături de ulei de susan, o linguriță de sos de stridii. Am mai adăugat acolo și zeama de la o jumătate de lămâie (aceea verde din poză, alta n-am avut).

Am pus puiul pe grătar (încins bine), l-am întors din zece în zece minute…

..și în tot timpul ăsta l-am pictat cu sosul cel negru. Dacă întrebați acum „se poate și-n cuptor?” răspunsul e „da, dar nu vreți asta, rezultă prea mult fum”.

Am pus pe grătar ardeii și ceapa dar nu le-am ținut mult acolo, cât să se pătrundă ușor.

Am tăiat roșiile, am pus în bol ardeii tăiați și ceapa tăiată și ea, câteva frunze de busuioc, puțină sare și zeama de lămâie rămasă de la glazură(aia verde din poză, alta n-am avut).

Apoi am mâncat.

Ruda săracă a puiului la rotisor nu s-a făcut de rușine, a fost chiar o masă gustoasă.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Mie imi ia o ora numa pana fac jarul, tu cum reusesti sa fii gata cu toate in juma’ de ora? Gratarul e pe gaz?

    1. adihadean Author says:

      daniel, da, e pe gaz.

  2. Nu ca as avea ceva cu rudele sarace :), dar, la puii normali, atunci cand se curata, li se indeparteaza varfurile si „pintenii” de la aripi. De, carcotas cum ma stii :)

  3. adihadean Author says:

    nu „se îndepărtează” ce „le îndepărtezi dacă vrei”. te-ai gândit că poate-mi place să le ronțăi după ce se pătrund bine?:).

  4. Asta face parte din emisiunea „Mancaruri ciudate” :)). Dar, „de gustibus non disputandum est”. Imi place cum gasesti intotdeauna, cu perseverenta, solutia. E vorba cu siguranta de inventivitate :)

  5. Varfurile la aripi e primul lucru care le mananca sotia mea cand facem aripioare si se lasa cu „scandal” cand nu le supraveghez indeajuns si se ard :)
    Din ciclul gusturi, zilele trecute am facut niste frigarui din inimi de pui, foarte bune ( bine marinate in prealabil ).
    @Adi: in legatura cu gratarul pe gaz, am vazut ca de multa vreme folosesti asa ceva, poti sa-mi spui ce dezavantaj ar fi la gaz, fata de clasic pe carbune?

    In rest, sa aveti pofta buna si mancati bun si cumpatat :)

    1. adihadean Author says:

      dan, dacă ești fan al gustului de fum dat de cărbune, ei bine, lipsete la grătarul pe gaz (poate fi înlocuit cu afumare instant, cu ajutorul unor bucățele din lemn de esență tare). în rest, doar avantaje (eficiență, control, rapiditate)

  6. Buna Adi. In legatura cu gratarul pe gaz, unde se gaseste? banuiesc ca nu e vorba despre clasica tigaie grill.Multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      e un grătar pe care-l ții în curte, nu o tigaie:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close