Degustare de vinuri de la S.E.R.V.E.

103

Acum două seri am fost la Bruno, în Piața Muzeu. Bruno nu e o persoană, e un local în care se bea vin. Nu e genul de local în care te bețivești, ba din contră, e genul de local în care mănânci un ceva, puțin și gustos și bei un pahar-două de vin bun. S-a petrecut acolo o degustare de vinuri de la SERVE Ceptura, casă de vinuri fondată în anul 1993 de contele Guy de Poix. Nu vreau să vorbesc acum foarte mult despre vinurile pe care le-am adulmecat și pus pe limbă pentru că în lunile viitoare o să vi le prezint în amănunt, alături de niște feluri de mâncare pe care le voi încropi special pentru potrivirea cu vinurile de la Clubul Cavalerilor. O altă veste bună e că în Ianuarie, la unul dintre evenimentele „Niște țărani” de la Casa Ardeleană (evenimente în care însoțim mâncarea ardelenească tradițională cu vinuri produse exclusiv în România), îi vom avea alături de noi pe cei de la SERVE care ne vor oferi vinurile de băut în seara aceea și plăcerea unei degustări de vinuri de excepție.

Revenind la degustarea din Cluj, mi-a plăcut faptul că nu a fost o degustare tipică. Lucrurile s-au desfășurat într-o atmosferă lipsită de scrobeală, iar directorul de vânzări de la SERVE, Dan Săvulescu, s-a desfășurat în voie, vorbindu-ne despre istoria casei SERVE Ceptura și, firește, despre vinurile pe care le-a adus pentru degustare (Cuvee Amaury – un Sauvignon Blanc delicat, Cuvee Charlotte, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, Terra Romana Fetească Neagră și două roze-uri). Mă bucur că am fost la degustarea aceasta, mi-a dat câteva idei de care vă veți putea bucura și voi în curând. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. nela banga says:

    pacat ca numai tu te bucuri de asemenea serate,oricum ma bucur pt.tine si iti doresc sa ai parte de evenimente frumoase si interesante tot timpul,si sa ne incanti si pe noi,multumesc ca existi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close