Baghete cu brânză de capră

344

Sunt în acea etapă a vieții mele în care fac pâine. Mult mai des decât altădată. Nu mă întrebați de ce, n-am o explicație evidentă. Îmi place, pur și simplu. Zilele trecute am făcut câteva baghete umplute cu brânză de capră pe care le-am împărțit cu fetele din redacția Revistei Bulevard. Au ieșit cam bune. Iată:

Am pus înt-un vas 300 de grame de făină albă, 100 de grame de făină cu semințe și o lingură de griș. Am adăugat trei linguri de ulei de măsline extravirgin, o pișcătură de sare dură, niște cimbru uscat și puțină drojdie dizolvată în apă călduță cu puțin zahăr.

Pentru frământat am folosit aproximativ 200 de mililitri de apă călduță. Am frământat zece minute.

Am crestat aluatul, să poată crește. L-am lăsat să dospească 45-50 de minute sub un prosop.

Am împărțit aluatul în trei părți egale. Am întins trei foi peste care am presărat brânza.

Am rulat baghetele și le-am crestat.

Am pus baghetele pe foaie de copt, într-o tavă. Le-am copt 25 de minute la 180 de grade Celsius. Am pus o tavă cu apă în cuptor.

Am lăsat baghetele să se răcească încet, sub un prosop. De dragul cojii.

Chiar dacă aveau în ele brânză de capră (ori poate tocmai din acest motiv), s-au potrivit bine cu pateul franțuzesc.

S-ar putea să mai fac.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Adi, de ce gris in aluat?
    Este prima data cand vad gris in aluat si fac paine de cateva ori pe saptamana.

    1. Adi Hădean Author says:

      pentru un aluat mai pufos cu mai puțină frământare:)

  2. Am inteles. Am sa incerc si eu in cateva zile.
    Multumesc.
    Voie buna!

  3. Ne poti da reteta pateului frantuzesc, te rog.Multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      e din magazin, nu am rețeta:)

  4. Cristina Maria says:

    Branza de capra imi place tare si bagheta trebe sa fie foarte buna. Ce fel de branza de capra ai folosit ? stiu ca exista feta, telemea, branza maturata (crotin) / pe piata sunt o groaza de tipuri, si unele nu au gustul acela specific de capra. Merci

    1. Adi Hădean Author says:

      am folosit o brânză moale

  5. Banuiesc ca daca nu ai pus si reteta de pateu, nu ai avut intentia sa ne-o oferi. Totusi unii dintre noi sunt pofticiosi si amatori de paté home made. Daca vreodata esti in pana de idei, noi ne-am bucura sa primim reteta pateului frantuzesc.

    1. Daca citesti comentariile de mai sus, vei afla ca este cumparat din magazin pateul, nu e facut de Adi…

  6. Stanescu Mirela says:

    Seamana cu focaccia cu branza…Mirosul de paine abia scoasa din cuptor este irezistibil

  7. De unde ai cumparat faina cu seminte? Arata delicios bagheta, eu am un baietel de 3 ani care e innebunit dupa baghete, cornuri si chifle, asa ca sigur o vom incerca :)

    1. Adi Hădean Author says:

      din auchan

  8. Hmmm, mirosul de paine proaspata este minunat, irezistibil. intotodeauna am spus ca meseria de brutar este cea mai frumoasa dintre meserii. cred ca baghetele sunt delicioase cu branza de capra, insa as incerca o varianta si cu masline kalamata, eventual cu busuioc si rosii uscate conservate in ulei de masline… :-)

  9. doamne cum arata….. azi o sa ii vina randul randul in bucataria mea, fetitele mele 3 la numar adora painea de casa, asa ca azi o sa aiba o surpriza. Imi place foarte mult blogul tau si il urmaresc zilnic deoarece tu nu te opresti niciodata din postari :)

  10. imi ploua rau in gura! te rog, spune-mi, tava cu apa se pune in cuptor de la inceput? adica cand le gagam la copt? multumesc:)

    1. Adi Hădean Author says:

      da

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close