Mac and cheese – Sau, pe românește, macaroane cu brânză. With a twist 😊.
Am noroc, zic eu, de copii foarte puțin pretențioși la mâncare. Sunt obișnuiți să mănânce ce se servește întregii familii, de obicei cu o poftă fantastică. Însă evident că au și feluri preferate, iar pastele ocupă locurile fruntașe. Așa că astăzi vă propun o rețetă ușoară de paste, cu sos cremos de brânză și note subtile de nucșoară, desăvârșite în cuptor: paste Mac and cheese.
Ingrediente pentru Mac and cheese:
- 200g de paste, preferabil melcișori
- o ceapă potrivită
- 30 – 40g de unt
- 30g de făină
- 200ml de lapte fierbinte
- jumătate de linguriță de nucșoară
- 200g de brânză cheddar, rasă
- sare și piper
Opțional:
- 100g de pesmet
- 150g de bacon sau șuncă afumată
Prepararea pastelor:
Am pus pastele la fiert în apa clocotită, și apoi m-am apucat repede de sos.
Am tăiat ceapa foarte mărunt și am pus-o la călit în unt, într-o tigaie încăpătoare. Când a devenit translucidă, am presărat făina și am amestecat bine. Am continuat să amestec, la foc mic, iar după 2-3 minute am adăugat laptele. Sosul este gata după 3-4 minute, când s-a îngroșat suficient cât să îmbrace lingura.
Am potrivit de sare și piper și am adăugat nucșoara, apoi am oprit focul. Am pus brânza cheddar rasă (am păstrat cam 2 linguri pentru presărat) și am omogenizat sosul. Am pus pastele, fierte cu un minut mai puțin decât este indicat pe pachet. Apoi le-am adăugat în sos.
Am uns două tăvi mici și am împărțit pastele cu sos în două. Nu de alta, însă preferințele de topping sunt diferite. Deasupra uneia am pus restul de brânză cheddar rasă. Iar peste cea de-a doua am amestecat baconul, tăiat mărunt și rumenit în tigaie, cu pesmetul.
Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade doar cât să se rumenească.
Și atât a fost. Pastele Mac and cheese sunt gata și pofticioșii pregătiți.
S-aveți poftă!
Alte rețete savuroase cu paste găsiți aici!
Buna,
Scuze, alte tipuri de brânza se pot folosi? Am
prin frigider mai degrabă românești de la țara, de vaca și de capra. Nu vreau mai cumpăr altele dacă tot le am pe alea. Am și in congelator, când am prea multă o congelez.
As vrea pot congela oua. In fine
Mersi
Bună ziua,
Puteți folosi şi alte tipuri de brânză, însă rezultatul nu va fi acelaşi. Sosul are de obicei nevoie de brânzeturi maturate, cu un conținut scăzut de apă. Cu brânza proaspătă puteți încerca quiche-uri, tarte chiar şi bulz.
Şi puteți congela oua. Trebuie doar bătute puțin si adaugată sare (sau zahăr, dacă le folosiți la ceva dulce) înainte de a le pune în recipiente sau pungi, la congelator.
Sper că vă ajută!
Cu drag,
Irina
Buna Irina,
Super! Mersi pentru informații, foarte utile. De când așteptam o soluție pentru a congela oua, ca da, se poate.
Spor in toate!
Anca