La Spiros

199

A trecut parcă o viață de la precedenta vacanță (adevăru-i că m-am întors obosit și aș fi plecat iar după o săptămână, dar n-am eu a mă plânge, că măcar am fost), a venit frigul, dimineața simt pișcături în obraz când ies din casă și mi-e grozav de dor de vară. Motive să postez ce postez azi am destule, unul dintre ele fiind acela că fișierul cu pozele de la Spiros stă pe ecranul meu încă din August și trebuie să-l mut de acolo, e cumva ca o treabă nerezolvată. Bine, fie Spiros azi.

La Spiros ajungi dacă vrei să mergi în Paleokastritsa, o stațiune fițoasă din Corfu, lipsită de plajă dar binecuvântată cu limpezimi și adâncimi care te îndeamnă la scufundări. Taverna lui Spiros e tot a lui și e deschisă din 1981, face istorie pe marginea drumului principal de atâția ani și, cel puțin partea de istorie pe care am prins-o eu, a fost delicioasă. În fața tavernei, la stradă, în plină vedere, un dispozitiv cu multe frigări învârte carnea deasupra cărbunilor. Vezi spectacolul din mersul mașinii, tragi pe dreapta, deschizi geamul și mirosul te trage spre tavernă. Grecii știu cum se face.

Mi-am propus să-mi fac și eu o hardugie de felul ăsta, și până la urmă tot o fac. De fapt, nu până la urmă ci cât de curând. Mi s-a părut foarte utilă când vrei să le dai de mncare multor oameni, iar mie-mi place să fac asta. Și, aporpo de mâncare, la Spiros am mâncat niște calamari mici, umpluți unii cu creveți, alții cu orez, alții cu pește, copți în sos de roșii, cu puțină brânză. Extraordinari.

Am luat și din bunătățile de pe țepușe. Suficient cât să mă conving că investiția în așa ceva nu-i rea defel.


N-a fost rău la Spiros. Sper să mă întorc acolo prin 2021, taverna să fie tot a lui și mâncarea la fel de bună. Să fiți sănătoși.

Foto: Nikon D3000, obiective Nikkor 50 mm f 1.8 și Nikkor 55-300. Powered by Nikoniști.

 

Join the Conversation

 1. Te rog sa nu mai repeti greseala asta!…intr-o dimineata asa friguroasa tu indraznesti sa amintesti de greci si de mancarea lor?…aproape ca nu mai am chef de nimic, cu exceptia unui city-break intr-o taverna greceasca cu muzica live!

 2. Imi place ceea ce ai postat si e o idee buna cu executarea fripturilor sub ochii si papilele gustative ale potentialilor clienti; foarte ademenitoare si ma gandesc ca de cele mai multe ori cine trece pe acolo, obligatoriu intra. Astept sa-ti faci si tu asa ceva si obligatoriu o sa ai succes, adica si mai mult decat acum

 3. adihadean Author says:

  viviana, iertare:)
  maria, mulțumesc:)

 4. Cu siguranta ca vei face taverna ta la Constanta!!!! …ca-i pe malu’ mariii…:)

 5. …..ca ne-ai condus prin vorbele tale, cu ochii inchisi, in lumea minunata a vacantelor elene, fie…….ca am deschis ochii pe aceste fotografii tridimensionale : estetica,miros si gust,fie……dar ca ne lasi fara reteta acelor calamari ispititori, nu pot sa te iert !!!!…..

 6. adihadean Author says:

  grațiela, o să trebuiască să trăim cu asta, și tu și eu:). nu am rețeta.

 7. si eu am stat o saptamana in Corfu la 100 de metri de prietenul Spiros si tot cancediul in FIECARE seara am luat cina la el….aproape ca imi aduc aminte de „fluieratul” lui dupa fetele dragute de pe strada :-)
  hahahaha impreuna cu un prieten l-am ajutat in ultima noastra zi sa culeaga via pe terasa restaurantului :-)

 8. Sunt cazat peste drum drum de taverna si acum am venit de la masa(calamari umpluti cu midii,creveti si feta)…dupa patru zile si opt feluri probate recomand cu toata increderea aceasta taverna ca o oprire pentru cine vine in corfu si apreciaza aromele autentice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close