Astăzi vă spun o poveste despre legume coapte, da’ cu simț. Legumelor li se fac multe nedreptăți. Sunt considerate mai degrabă “garnitură”, cum ar veni, chestia aia pe care o ai pe masă pe lângă mâncare. Poate de asta încă n-au mare succes meniurile vegetariene. Da’ asta e o chestiune despre care vom mai vorbi.
Până atunci, hai să vedem ce putem face cu bunătățile găsite dimineață-n piață. Mai întâi, spălate bine. Apoi, cele care se coc mai greu, tăiate-n bucăți mai mici, iar cele care se coc mai ușor, lăsate întregi ori tăiate în bucăți mai mari. Stropite cu oțet balsamic ( Ponti am ales eu, pentru că gust, în primul rând), cu puțin ulei de măsline și presărate cu sare.
Modalitatea de preparare pentru legume coapte bine
Pe foaie de copt, în cuptor la 170 de grade Celsius 35 de minute.
Apoi afară, din zeama lor, cu două – trei pufuri de oțet balsamic (spre o linguriță), alcătuiesc un dressing simplu în care scald legumele înainte de a le pune în farfurie. Pot fi mâncate calde sau reci. Chiar și ca garnitură, dacă asta vă e voia.
Aici găsiți mai multe rețete cu legume coapte!
[PUB]