Legume coapte, da’ cu simț pentru cei ce cred în gust bun și fără carne

563

Astăzi vă spun o poveste despre legume coapte, da’ cu simț. Legumelor li se fac multe nedreptăți. Sunt considerate mai degrabă “garnitură”, cum ar veni, chestia aia pe care o ai pe masă pe lângă mâncare. Poate de asta încă n-au mare succes meniurile vegetariene. Da’ asta e o chestiune despre care vom mai vorbi.

Ingrediente

Până atunci, hai să vedem ce putem face cu bunătățile găsite dimineață-n piață. Mai întâi, spălate bine. Apoi, cele care se coc mai greu, tăiate-n bucăți mai mici, iar cele care se coc mai ușor, lăsate întregi ori tăiate în bucăți mai mari. Stropite cu oțet balsamic ( Ponti am ales eu, pentru că gust, în primul rând), cu puțin ulei de măsline și presărate cu sare.

Ponti - oțet balsamic

Modalitatea de preparare pentru legume coapte bine

Pe foaie de copt, în cuptor la 170 de grade Celsius 35 de minute.

Legume coapte, da’ cu simț

Apoi afară, din zeama lor, cu două – trei pufuri de oțet balsamic (spre o linguriță), alcătuiesc un dressing simplu în care scald legumele înainte de a le pune în farfurie. Pot fi mâncate calde sau reci. Chiar și ca garnitură, dacă asta vă e voia.

Legume coapte cu Ponti

Aici găsiți mai multe rețete cu legume coapte!

[PUB]

Legume coapte cu Ponti

Ponti Nordic Shops Nordic Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close