Heatlhy shawarma pentru azi. Nu doar că e ușor de făcut, dar e și gustoasă și mult mai sănătoasă decât orice cumpăram de la fast food-uri.
Ia să vedem cum am procedat cu această shawarma
Cumpără carne de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir.
Condimentează cu chimion pudră, sare, pudră dulce de curry, garam masala, turmeric, sumac, sos iute de usturoi, apoi masează bine.
Marinează carnea la rece 1-2 ore.
Pune-o pe grill-ul de la cuptor.
Pregătește o tavă cu apă pe care o pui sub grill, tot în cuptor.
Taie jullienne o varză, apoi feliază o roșie decojită și niște ceapă verde.
Toacă o șalotă și o mână de pătrunjel proaspăt.
Amestecă toate legumele și verdeața, presară niște sare, piper, sumac, ulei de măsline și mai amestecă puțin, dar cu grijă să nu strivești legumele.
Într-un bol pune două linguri de iaurt grecesc, pastă de tahini și usturoi răzuit, sare, boia afumată, ulei de măsline, apoi amestecă.
Scoți carnea din cuptor și o tai în bucăți mai mici.
Iei o lipie, o ungi cu 2 linguri de sos, pui carne, pui salată, rulezi, mănânci.
Să ai poftă!
Rețeta video e aici.
Alte rețete cu pui, aici.
Bună,
Cât se ține carnea la cuptor și la ce temperatură! Vă rog
Simo
Bună ziua,o rețeta de lipie nu ai?mie îmi ies uscate