Heatlhy shawarma – Chop Chop

1.5K

shawarma

Heatlhy shawarma pentru azi. Nu doar că e ușor de făcut, dar e și gustoasă și mult mai sănătoasă decât orice cumpăram de la fast food-uri.

Ia să vedem cum am procedat cu această shawarma

Cumpără carne de pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir.

pui familia safir

Condimentează cu chimion pudră, sare, pudră dulce de curry, garam masala, turmeric, sumac, sos iute de usturoi, apoi masează bine.

pregătire carne

marinare carne de pui

Marinează carnea  la rece 1-2 ore.

Pune-o pe grill-ul de la cuptor.

Pregătește o tavă cu apă pe care o pui sub grill, tot în cuptor.

carne la cuptor

Taie jullienne o varză, apoi feliază o roșie decojită și niște ceapă verde.

pregătire legume

Toacă o șalotă și o mână de pătrunjel proaspăt.

Amestecă toate legumele și verdeața, presară niște sare, piper, sumac, ulei de măsline și mai amestecă puțin, dar cu grijă să nu strivești legumele.

Într-un bol pune două linguri de iaurt grecesc, pastă de tahini și usturoi răzuit, sare, boia afumată, ulei de măsline, apoi amestecă.

pregătire sos pentru shawarma

Scoți carnea din cuptor și o tai în bucăți mai mici.

carne gata

Iei o lipie, o ungi cu 2 linguri de sos, pui carne, pui salată, rulezi, mănânci.

preparare shawarma

Să ai poftă!

Rețeta video e aici.

Adrian Hădean. 

Alte rețete cu pui, aici.

Join the Conversation

  1. Martin Simona says:

    Bună,
    Cât se ține carnea la cuptor și la ce temperatură! Vă rog
    Simo

  2. Bună ziua,o rețeta de lipie nu ai?mie îmi ies uscate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close