Felul acesta de mâncare se gătește extrem de simplu, din doar câteva ingrediente, într-o singură tigaie. Nu necesită nici foarte mult timp de pregătire și nici de gătire. Iar la final, modul în care se îmbină toate ingredientele din farfurie va fi unul, cred eu, pe placul vostru. Nu mai lungesc povestea, că nu are sens, trec la treburile serioase. Așadar pentru astăzi, dragii mei, ciuperci la tigaie cu gălbenuș de ou și un condiment surpriză.
Iată lista de ingrediente:
- Ciuperci King Oyster
- Ciuperci Shimeji
- Ciuperci Portobello
- Unt
- Ceapă verde
- Usturoi
- Gălbenuș de ou
- Sare și piper
- Pătrunjel
- Condiment din Caju
Hai să vedem cum am preparat aceste ciuperci la tigaie:
Da, după cum v-am spus, totul e foarte simplu.
Am pus o tigaie la încins, iar apoi am pus la topit o cantitate impresionantă de unt. Când untul s-a topit, am adăugat în tigaie și ciupercile, pe care între timp le-am spălat și tăiat.
A urmat usturoiul, apoi ceapa verde, pe care am tăiat-o rondele și am pus-o peste ciuperci. Am condimentat cu sare și piper, am asezonat fain frumos cu pătrunjel proaspăt, tocat nu foarte mărunt și am transferat totul într-un bol.
Acuma urmează faza faină! Am separat un gălbenuș de albuș și l-am pus exact în mijlocul ciupercilor. Peste toată treaba asta am pus acel condiment surpriză, care este de fapt caju uscat și pisat, amestecat cu sare, puțină sare de lămâie și coajă de lămâie.
Bine și acuma vă întrebați care e faza cu acel gălbenuș crud? Păi treaba stă în felul următor – amestecând gălbenușul cu ciupercile calde, acesta nu numai că se va găti, dar va da și o consistență cremoasă acestui fel de mâncare. În final toată combinația asta de texturi si arome o să vi se pară delicioasă, vă spun eu.
Și cam asta e marea filosofie. Hai s-aveți poftă și să fiți sănătoși!
Mai jos vă las și rețeta video.
Rețeta aceasta este din emisiunea – La cină din data de 15.10.2022. pe mine și pe Ionela puteți să ne urmăriți în fiecare sâmbătă seara, de la ora 21:00 pe Digi.24.
Buna ziua, unde se găsește de cumpărat acel condiment de caju?Multumesc