Tocăniță de pipote cu batoane de mămăligă

949

După cum ne-am obișnuit noi, tocănițele și mămăliga sunt genul de preparate pe care le consumăm și a doua zi, sunt la fel de bune sau chiar mai bune. De această dată, eu am gătit o tocăniță de pipote și inimi în sos roșu, alături de o mămăligă din care am am făcut batoane a doua zi. A ieșit o tocăniță tare gustoasă. Într-adevăr durează ceva până se gătesc organele, dar acest proces e normal. Partea faină e că au fost preparate în sosul de roșii cu legume, ceea ce le-a făcut tare gustoase. Aceasta este o rețetă simplă,  fără prea multe chestii complicate, iar mai jos regăsiți ingredientele și metoda de preparare, după cum v-am obișnuit. 

Ingrediente pentru tocăniță de pipote:

  • 1 kg pipote și inimi
  • Sare
  • Piper
  • 500 ml bulion gros de roșii
  • 200-250 ml apă
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
ingrediente pentru tocăniță de pipote

Ingrediente pentru mămăligă:

  • 1l de apă
  • Sare
  • 450 g făină de mălai

Metoda de preparare pentru tocăniță de pipote cu inimi:

Pentru început am avut nevoie de o tigaie încăpătoare, eu am folosit una de tip wok, am pus-o la foc mediu cu cele 2 linguri de ulei. Am tocat ceapa cubulețe mici, iar ardeiul l-am tăiat cubulețe mari. Când uleiul s-a încins, am pus ceapa tocată, am călit-o câteva minute, până a devenit sticloasă după care am adăugat pipotele și inimile, spălate și curățate în prealabil. 

pregătire tocăniță de pipote 1

Odată ce am pus pipotele în tigaie, am adăugat peste aceastea niște sare și piper, astfel le-am gătit vreo 15 minute, au lăsat niște suc propriu, iar după am adăugat ardeiul capia. În momentul în care ardeiul s-a înmuiat, am pus bulionul de roșii și apa. 

Preparatul l-am lăsat la foc mediu, au fiert continuu, timp de aproximativ o oră. Am mai amestecat din când în când, ca să mă asigur că nu se prinde de tigaie și că are lichid suficient. 

pregătire tocăniță de pipote 2

După ce pipotele și inimile s-au înmuiat, am pus ceapa verde tăiată rondele, pătrunjelul și usturoiul tocat foarte mărunt. Am mai lăsat să se gătească vreo 10 minute, după care am oprit focul. 

Metoda de preparare batoane de mămăligă:

Pentru mămăligă, am pus apa într-o oală cât mai încăpătoare și când s-a apropiat de punctul de fierbere am pus sarea și făina de mălai. Am amestecat riguros cu un tel, ca să nu se facă cocoloașe și am fiert mălaiul până s-a înmuiat. 

Pentru batoane, a fost nevoie să pun mămăliga fierbinte într-un vas de iena, cât mai pătrățos, iar a doua zi, am tăiat batoanele de mămăligă și le-am dat două fețe în tigaia de grill.  

preparare mămăligă
preparare batoane de mămăligă
batoane de mămăligă

Am servit tocănița alături de batoanele de mămăligă, super gustos, ca la mama acasă. 

servire tocăniță de pipote

Poftă mare, 

Ioana

Alte rețete cu mămăligă mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close