Ciuperci la tigaie cu gălbenuș de ou – simplu și cremos

742

Felul acesta de mâncare se gătește extrem de simplu, din doar câteva ingrediente, într-o singură tigaie. Nu necesită nici foarte mult timp de pregătire și nici de gătire. Iar la final, modul în care se îmbină toate ingredientele din farfurie va fi unul, cred eu, pe placul vostru. Nu mai lungesc povestea, că nu are sens, trec la treburile serioase. Așadar pentru astăzi, dragii mei, ciuperci la tigaie cu gălbenuș de ou și un condiment surpriză.

Iată lista de ingrediente:

 • Ciuperci King Oyster
 • Ciuperci Shimeji
 • Ciuperci Portobello
 • Unt 
 • Ceapă verde
 • Usturoi
 • Gălbenuș de ou
 • Sare și piper
 • Pătrunjel
 • Condiment din Caju
trei tipuri de ciuperci
unt
ingrediente pentru ciuperci la tigaie
condiment din caju

Hai să vedem cum am preparat aceste ciuperci la tigaie:

Da, după cum v-am spus, totul e foarte simplu. 

Am pus o tigaie la încins, iar apoi am pus la topit o cantitate impresionantă de unt. Când untul s-a topit, am adăugat în tigaie și ciupercile, pe care între timp le-am spălat și tăiat.

pregătire ciuperci
ciuperci la tigaie

 A urmat usturoiul, apoi ceapa verde, pe care am tăiat-o rondele și am pus-o peste ciuperci. Am condimentat cu sare și piper, am asezonat fain frumos cu pătrunjel proaspăt, tocat nu foarte mărunt și am transferat totul într-un bol. 

finalizare ciuperci

Acuma urmează faza faină! Am separat un gălbenuș de albuș și l-am pus exact în mijlocul ciupercilor. Peste toată treaba asta am pus acel condiment surpriză, care este de fapt caju uscat și pisat, amestecat cu sare, puțină sare de lămâie și coajă de lămâie.

Bine și acuma vă întrebați care e faza cu acel gălbenuș crud? Păi treaba stă în felul următor – amestecând gălbenușul cu ciupercile calde, acesta nu numai că se va găti, dar va da și o consistență cremoasă acestui fel de mâncare. În final toată combinația asta de texturi si arome o să vi se pară delicioasă, vă spun eu. 

servire ciuperci la tigaie

Și cam asta e marea filosofie. Hai s-aveți poftă și să fiți sănătoși!

Mai jos vă las și rețeta video.

Rețeta aceasta este din emisiunea – La cină  din data de 15.10.2022. pe mine și pe Ionela puteți să ne urmăriți în fiecare sâmbătă seara, de la ora 21:00 pe Digi.24.

Adrian Hădean.

Alte rețete cu ciuperci mai găsiți și aici.

Join the Conversation

 1. Buna ziua, unde se găsește de cumpărat acel condiment de caju?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close