Cine se trezește de dimineață, are vreme și să facă micul dejun, și să-l pozeze, și să-l pună pe blog, spre a servi drept sursă de inspirație pentru cine s-a trezit mai târziu (sau așa ceva). Azi am mâncat o omletă aurie, delicioasă, umplută cu bresaola (care-i o pastramă italienească făcută din carne de vită) tăiată-n felii foarte subțiri și cu mozzarella din care am rupt bucăți mari cât o pișcătură, pe care le-am împrăștiat peste ouăle ce taman se frigeau.
Așadar, orice omletă cumsecade începe prin a sparge ouăle (cred că-n bucătăria moleculară au descoperit o metodă de a face omletă și fără a le sparge, dar nu mergem în direcția aceea).
Dacă folosești unt sărat, nu prea mai e nevoie să adaugi sare în omletă. Eu așa am făcut.
Am turnat ouăle bătute peste untul încins și le-am întins pe toată suprafața fierbinte.
Am aruncat bucăți de bresaola și mozzarella peste ouă. Pentru a mă asigura că omleta mea nu se frige prea tare la exterior și nu rămâne nefăcută la interior, am împachetat-o repejor.
Adică așa. Am numărat până la 10 și am stins focul. În cele 40 de secunde care au trecut de la faza asta și până am mâncat, tot ce era necopt în mijlocul omletei, s-a copt fain. Mozzarella s-a topit cremos, ceea ce ne-a bucurat.
Am mai pus peste omletă puțină brânză fină de vaci și câteva roșii mititele. Plus piper.
Adi…de pe la 33-34 saptamani sotzia ta ar putea sa bea cate o cana de ceai pe zi. Ceai de red raspberry leaf. Cititzi despre el online, dar eu pot sa spun ca am putut vedea diferentza. Control total asupra corpului meu in ultima faza a nasterii, nu am avut nevoie decat de 2 contractii odata ce mi-au dat verde pentru pushing, una pentru cap, alta pentru rest. Sunt perfect convinsa in sufletul meu ca n-as fi putut avea atata…eficientza fara ceaiul de red raspberry leaf. Mi-am promis ca o sa-l mentionez oricarei femei gravide in faza avansata. Multa bafta!
… intr-adevar, are o mare legatura cu reteta de mai sus….
Foarte tare ! Mâine dimineață o „execut” ;) :))
Mulțumim.
Ca de obicei:fara farafastacuri!Simplu!Delicios!
De fapt cred ca asta m-a atras la acest blog:chiar si ceea ce este complicat , faci sa para simplu .
Felicitari si iti multumim Adi .
Dar daca tot ne-ai….”ametit” cu omleta asta , crezi ca ne-ai putea spune cum sa preparam si pastrama ?Sau ai cumva, pe undeva prin arhiva, reteta de preparare in casa a pastramei (bresaola)?
Multumesc
Bresaola e un meșteșug întreg, pe care nu-l cunosc. Dar mi-ar plăcea:).
Umm o voi incerca.azi..