Fasole cu cârnați pentru 1 Decembrie

740

Postez rețeta pentru toată lumea dar mai cu seamă pentru cei care vor fi în Oradea pe 1 Decembrie:

Ingredientele principale: fasole (e gata fiartă aici, v-am tot arătat fasole fierbând, nu cred că mai e cazul), cârnați, ceapă, usturoi, ardei, cimbru, slană.

fasole cu carnati 01

V-am mai vorbit despre rolul cimbrului în fasole. Tot mai multă lume confirmă, cimbrul în fasole contribuie la scăderea efectului de seră și protejarea stratului de ozon.

fasole cu carnati 02

Cârnații trebuie să fie afumați și, dacă se poate, uscați (nu foarte uscați).

fasole cu carnati 03

Mâncarea asta începe cu slana, care se taie subțire și se toacă mărunțel, să se topească repede.

fasole cu carnati 05

Urmează legumele.

fasole cu carnati 06

Eu pun slana și legumele în tigaie în același timp. În felul ăsta mă asigur că grăsimea nu se încinge prea tare și că legumele mele se înmoaie fără să se ardă.

fasole cu carnati 07

După ce se înmoaie legumele și slana s-a topit, adaug fasolea și cimbrul (sare și piper pun chiar la urmă).

fasole cu carnati 11

Pentru culoare, aromă și echilibru, pun patru linguri de suc de roșii. Las să clocotească două-trei minute.

fasole cu carnati 12

Între timp tai cârnații în rondele groase de un centimetru.

fasole cu carnati 08

Îi pun în mâncare, amestec vreme de un minut și sting focul. Dacă țin cârnații prea mult pe foc, se vor întări.

fasole cu carnati 13

Asta-i mâncare pe care o vom găti pentru orădeni pe 1 Decembrie.

fasole cu carnati 15

O să folosim două marmite enorme, puse la dispoziție de o unitate militară din Oradea.

fasole cu carnati 17

Vă așteptăm pe 1 Decembrie în Oradea. Să fiți sănătoși.

fasole cu carnati 18

Join the Conversation

  1. Bun- bun. După turul II la prezidenţiale ce ne recomanzi? :)

    1. Petrișor, să plecați din țară:-)))

  2. Adi…tu ma ucizi cu zile cu meniurile tale culinare!Problema este ca eu mi-am cam schimbat regimul alimentar si tare mi-e dor de porcaiala uitandu-ma prin blogul tau….fasole cu carnat…iamiiiii….Ma duc sa-mi cumpar o kila de fasolica!:))

  3. ”Tot mai multă lume confirmă, cimbrul în fasole contribuie la scăderea efectului de seră și protejarea stratului de ozon”
    M-am tăvălit pe jos de râs!!!!!!
    Am citit postul un pic sceptică, că ce-ai mai putea spune nou despre fasolea cu cârnați … și uite că se poate!!!!! Acu nu pot să spun că rețeta n-ar fi originală, dar m-ai făcut să râd ….

    1. Mekone, bun venit:-). Rețeta nu-mi aparține, ca multe dintre cele pe care le gătesc și prezint aici, totuși, la texte mă gândesc singur, ajutat de nervii psihici din cap. Din al meu. Mă bucur că te-am înveselit:-)

  4. Da repede iti mai iese tie mancarea. Cate doua-trei minute si e gata. :P Partea cu carnatii care se pot intari n-o stiam. O voi trece pe lista „ponturile lui Hadean”!

    1. Teia, fasolea era deja fiartă, de aceea îmi iese repede:-)

  5. Cât îi trenu’ până la Oradea? :D
    Ce minunăţie să găteşti la cazan! E cea mai bună mâncare…

  6. Gabriela, se știe, fasolea la cazan transformă prețul oricărui bilet de tren într-un detaliu nesemnificativ:-)

  7. Sper sa scap de raceala/gripa asta urata care m-a prins de vreo 2 saptamani si sa vin sa ma servesti c-o portie. Fiind din Oradea o sa-mi fie mai usor sa te gasesc la cazan. ;) De abia astept data de 1 Decembrie… De data asta nu mai scapi… :P

  8. Perti, și eu sper. două săptămâni e cam mult:-)

  9. Aaaa nu stiu daca ti-am zis, da` mi-ai facut pofta… :))

  10. Hmm, departe-i Oradea… Ma multumesc cu ceea ce vad aici.
    Felicitari, imi plac mult fotografiile, sunt foarte sugestive; maine, la modul cel mai serios, fasole mananc.

  11. Alexandrina, mulțumesc și poftă bună:-)

  12. Interesanta reteta ….chiar mi-ai facut pofta desi nu ma prea omor cu fasolea

  13. Buna Adi, numele meu este Karla. Aproximativ de o luna am descoperit blog-ul tau. Vreau sa te felicit pentru retetele tale. Am incercat azi reteta de fasole cu carnati si mi-a placut tare mult. O singura curiozitate am in ce priveste cantitatea de apa pe care a adaugi.

    1. Karla, mulțumesc. Fasolea se fiarbe în apă multă, iahnia se poate face cu o cană de apă , depinde de câtă fasole folosești. Trebuie ca fasolea să fie acoperită dar nu de tot pentru că iahnia nu are nevoie să mai fiarbă mult.

  14. Multumesc Adi pentru raspuns. Fiind din Arad ma bucur ca un bucatar asa de priceput ca tine este asa de aproape de orasul meu. Am vazut ca ai gatit de multe ori in Oradea. Sper ca voi avea ocazia ca pe viitor sa pot sa apreciez personal retetele tale . Nu am reusit sa ajung in Oradea de 1 Decembrie cu toate ca merg des in acest oras. Poate data viitoare cand vei gati in Oradea voi avea mai mult noroc…

    1. Karla, cu plăcere:-).

  15. Mr Hadean.. Te rog mult dacă poti oferii o listă a ingrediențelor structurata pentru 20 de portii.. Mi-ai fi de mare ajutor ! Semnează un cititor de prin 2006/7.. Fascinat de rețete dar mai ales de scriitura dumneavoastră.

  16. Andreea Ion says:

    D-nu’Adi, sunteți cu adevărat un maestru în arta culinară! Eu sunt din Timișoara, mai precis din Satchinez, Timiș. Tatăl meu, care e Primar aici, pregătește pt mâine, împreună cu prietenii lui, vreo 400 de porții de iahnie de fasole cu ciolan și cârnați ca la banat pt toți cei ce vin să sărbătorească cu el Ziua României!Cimbrul l-a luat ca și condiment datorită d-voastră! O să vă trimit si niște poze poimâine de la eveniment. Până atunci, o seară bună Masterchef! Poate o s-o trimit pe mama la Masterchef, să vedeți ce poate face o moldoveancă crescută în Banat, alături de bănăteanul ei, tatăl meu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close