Este pentru prima dată când am făcut o rețetă dulce cu mălai.
Această budincă de mălai cu brânză ricotta nu doar că este foarte delicioasă, dar se pregătește și foarte simplu și rapid.
Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru a pregăti această budincă:
- 300 gr de brânză ricotta
- 300 gr de iaurt grecesc
- 3 ouă
- câteva linguri de zahăr
- esență cu aromă de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 200 gr de făină
- 200 gr de mălai
- coajă de lămâie rasă
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- dulceață de zmeură pentru servire
Cum am procedat
Am început prin a pregăti mălaiul.
Peste acesta am turnat apă fierbinte, atât cât să îl acopere, am amestecat bine, apoi l-am lăsat deoparte.
Într-un bol am bătut cu ajutorul unui mixer ouăle împreună cu zahărul până când am obținut o cremă fină.
Am adăugat apoi: brânza ricotta, iaurtul grecesc, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă, continuând să mixez compoziția.
Deasupra bolului am cernut făina amestecată cu praful de copt și am mixat din nou până când aluatul era omogen.
La final am adăugat și mălaiul (scurs într-o sită cu plasă deasă) pe care l-am încorporat cu ajutorul unei spatule.
Am transferat aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra am pus puțin sirop de căpşuni, dar acest pas este optional.
În cuptorul preîncălzit am copt budinca timp de 45 de minute la o temperatură de 180°, iar la final acesta a fost rezultatul.
Am lăsat-o să se răcească, după care am tăiat-o în romburi.
Deasupra am pus și puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Servire budincă de mălai cu brânză ricotta
Am servit-o cu dulceață de zmeură, zmeura fiind fructul meu preferat.
O puteți servi bineînțeles cu ce dulceață vă place vouă.
Acest desert este foarte ușor de pregătit și ideal pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce, dar totodată nu vă doriți să petreceți prea mult timp în bucătărie.
Sper că v-a plăcut și rețeta de astăzi, până data viitoare eu vă doresc toate cele bune!
Cu drag,
Alte rețete dulci găsiți și aici.