Cârnați cu varză acră

250

Ieri, vreme închisă, vânt, frig. Coafura rezistă, stomacul- nu și nu. Foame mare, timp puțin. Ce-i de făcut? Firește, vizită la frigider. Inspecție. Ce-mi văd ochii? De bună seamă, lucruri pe care le-am pus eu acolo, că Moșu’ încă n-a venit și chiar de vine, nu umblă-n frigiderul meu.

Trei cârnați cu ierburi. Proaspeți. Gustoși. E-uri puține (doar două, puteau fi 7-8, sunt dezamăgit). Chiar, dragă Auchan, m-ai câștiga definitiv dacă n-ai pune întăritor de gust într-un cârnat plin de ierburi și, presupun, plin de carne și gust. Serios. Ca să nu mai spun cât de încântat aș fi dacă aș găsi în Cluj un măcelar care să aibă cârnați proaspeți buni. Da’ buni!

Varza acră e total fără E-uri, e de la mama. Se găsește și prin piețe da’ nu-i la fel de bună ca a mamei.

Pita neagră, gustoasă.

Am pus cârnații pe grill (puteți să-i frigeți în tigaia grill sau în tigaia antiaderentă). Când au fost aproape gata, am prăjit și pâinea puțin.

Am despicat un cârnat pe lungime, l-am pus peste o felie de pâine, peste el am pus varză acră și deasupra, altă felie de pâine.

O gustare rapidă, hrănitoare și gustoasă. Cu gust întărit, desigur.

Am rotunjit-o cu un pahar de vin roșu. Un Merlot.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Nu vreau sa fiu carcotas , dar mergea niste chimen si cu carnatii si cu varza.

  2. Gheorghe I. says:

    Delicios de simplu. Simplu si delicios :D

  3. adihadean Author says:

    Alex, varza murată are deja chimen în ea.
    Gheorghe, corect:).

  4. :)) ti-am facut pofta? ca si io am postat ieri pe blog carnatii afumati de la mama mea, cu varza murata

  5. Adriana Marin says:

    :)) M-am asteptam la altceva, cand am citit titlul! Dar suna foarte bine aceasta reteta!

  6. @ Alex
    Varza murata din piata are, in 99% dintre cazuri, chimen in ea. Eu personal nu voi intelege niciodata predilectia unora spre chimen, din punctul meu de vedere se poate face doar un singur lucru bun din el, si anume rachiu de chimen.

  7. Cârnatul grill pus pe pâine…care absoarbe bunãtate de sos…deja mie foame :))

  8. Eu…nu mai am cuvinte !!!! Deja s-au spus toate si toate sunt perfect adevarate .Sa fii sanatos !

  9. PS…am plecat catre butoiul cu varza .

  10. @ Paul Sarateanu

    In Bucuresti nu am vazut niciodata varza murata cu chimen.Nici la tarani.

  11. Yumm… arata exact ca un sandwich pe care l-am mancat in Hamburg! Stiu nemtii ce stiu: varza + carnati = Awesome!

  12. pai incearca sa vii in Grigorescu la „Muresan” langa casa radio. Cred ca are cele mai fara e-uri mezeluri si alte preparate. sigur carnatii lor arata cei mai fara conservanti si coloranti din cate am vazut. Eu zic sa incerci, desi ti-e cam departe. de cand i-am descoperit numai de la ei cumpar(au inclusiv cremwursti care numa roz ca in magazin nu arata, ceea ce ma face sa cred ca nu au tot felu de prafuri prin ei)

  13. Eu maine fac o Varza a la Cluj – Kolozsvari Kaposzta :)
    Cu varza din butoi,orez italian,carne de la porc….
    Un fusion :)

    1. adihadean Author says:

      Lia, succes cu varza:)

  14. ioana necsa says:

    Si in fata la Central mai vine un nene cu mezeluri fara E-uri. Din cate imi amintesc de pe pliantul primit, undeva pe la mijlocul lunii, in fiecare luna vine. Eu am luat de la el si au fost cei mai gustosi carnati mancati in ultima vreme :)

  15. Carnati proaspeti?Macelari buni?Iti recomand de la Mureşan,capat de Grigorescu str.Donath in imediata apropiere de Radio Cluj..TVR Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close