Iepure boieresc

560

Pentru că întotdeauna mi-au plăcut provocările și îmi place foarte mult să experimentez rețete și preparate noi, mi-am luat inima în dinți și am gătit pentru prima dată iepure. Am avut ocazia să mănânc de mai multe ori, însă am evitat să gătesc. Credeam că este o carne dificilă, însă nu e chiar așa. Cu puțină răbdare, am pus pe masă un preparat foarte simplu, dar gustos.

Iepure (2)

În primă fază am uns carnea cu ulei de măsline, apoi am pus-o în tigaia încinsă.

etape iepure (1)

Am gătit-o până a prins puțină culoare, apoi am condimentat-o cu cimbru, sare, piper, cardamom, anason stelat, după care am turnat un pahar de vin alb, sec.

etape iepure (2)

Am stors puțin suc de portocală, apoi am transferat tot conținutul tigăii într-o tavă pentru cuptor. Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade și am ținut iepurele pentru aproximativ 2 ore. Din când în când, am mai pus cu lingura lichid din tavă.

etape iepure (3)

Carnea a ieșit aromată și se simte aroma de vin sec, ceea ce se potrivește foarte bine la acest tip de carne.

În opinia mea, la o carne făcută în vin, merge foarte bine o garnitură dulceagă. Având mere din grădina de acasă, am făcut niște mere caramelizate în câteva minute. Întâi am pudrat puțin merele cu amidon.

etape iepure (4)

Apoi am topit un cub de unt în tigaie, și am călit puțin merele, până au devenit ușor aurii.

etape iepure (5)

Le-am scos din tigaie și le-am lăsat puțin pe un prosop de hârtie, până am curățat tigaia de grăsime. Apoi am readus-o pe foc. Am pus 50 de grame de zahăr și 3-4 linguri de apă. Am lăsat siropul să fiarbă până s-a îngroșat și apoi am adăugat merele.

etape iepure (6)

Le-am lăsat câteva minute, apoi am oprit focul și le-am așezat lângă iepurele cald.

Iepure (1)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

*O parte din vasele folosite de Aura Crăciun fac parte din gama Casual Cook, disponibile în Auchan și pe eMAG.

alist

Join the Conversation

  1. Ionel Daniela says:

    Buna ziua!
    La caramelizarea merelor ati folosit 50gr zahar si 3-4linguri apa si nu zahar,asa cum ati scris,nu?O zi buna

    1. Da, apa. Este o greseala de scriere.

  2. Simona Neagu says:

    Imi ploua in gura :) trebuie sa fac si eu reteta asta pentru oaspeti, de Craciun!

    Multumesc!

  3. „Am pus 50 de grame de zahăr și 3-4 linguri de zahăr.”
    Unt sau apa?

    1. Apa. Greseala de scriere :)

  4. Preadornicul Zaharie says:

    „Am pus 50 de grame de zahăr și 3-4 linguri de zahăr”.
    Probabil ca undeva este apa. Zic pas zaharului in mancare.

    1. Da, sunt 3-4 linguri de apa. Greseala mea.

  5. Ghiban Marieta says:

    2 ore la 200 de grade mi se pare mult prea mult pentru carnea de iepure…

  6. Preadornicul Zaharie says:

    Eu cred ca a vrut sa ne incerce vigilenta.

  7. Trif Loredana says:

    Cel mai bun iepure pe care l-am mâncat până acuma.(deși am mâncat de mică iepure) O rețetă foarte genială cu un gust de vis. Cred că diferența o face cardamomul și anasonul stelat. Merită din plin încercată rețeta. Te lingi pe degete la ce bunătate de rețetă e

  8. Foarte tare reteta, o sa incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close