Tartă cu dulce de leche

511

[PUB]

Să fii mamă în preajma sărbătorilor poate fi o provocare, uneori. Bineînțeles, una tare frumoasă. Eu încerc să mă întrec pe mine însămi de la an la an și să pregătesc familiei deserturi noi, în preajma Crăciunului, în afara cozonacului clasic. Nu mare mi-a fost mirarea când această tartă a dispărut rapid de pe masă, toată lumea cerând a doua porție. 

Copiii mei iubesc dulce de leche, seamănă cu mine, cred. Am încercat și eu să-l prepar; prima dată din lapte consendat, nu a ieșit așa bun, iar a doua oară de la zero, din lapte gras și m-a costat vreo trei ore, o cratiță greu de spălat și un dulce de leche ușor amărui și cam subțire.  Eu astăzi vă arăt varianta fără niciun efort, cu Dulce de Leche Mardel, la un click distanță, cremos, dens, delicios. 

Ingrediente pentru blat
  • 250 g de făină
  • 160 g de unt cu 80% grăsime
  • O linguriță de oțet de mere
  • 3 linguri de apă rece
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Pentru umplutură
  • 200 g de Dulce de Leche Mardel, luat de aici.  
  • 100 ml de smântână pentru gătit
  • 1 ou
  • 1 lingură de rom brun
  • 300 g de nuci tocate grosier
  • 100 g de nuci pecan pentru decor
  • unt pentru uns forma de tartă
Mod de preparare

Am ales să nu folosesc zahăr în aluat, pentru a face un mic contrast cu dulcele de leche. De asemenea, orice alte adaosuri de arome mi s-au părut de prisos. Am amestecat în vasul robotului untul tăiat cubulețe cu făina și sarea, până am obținut o compoziție nisipoasă. Am încorporat apoi oțetul, oul și apa rece de la frigider. Am format o bilă. Nu am mai frământat deloc ci doar am aplatizat un pic bila. Am dat puțin la frigider, învelit in folie alimentară, cât am pregătit crema.

Am amestecat Dulcele de Leche Mardel la temperatura camerei cu smântâna lichidă, cu oul si cu romul. Am tocat la cuțit si nucile. Am uns o formă de tartă cu puțin unt. Am întins aluatul din frigider și l-am așezat frumos în formă. L-am înțepat din loc în loc cu furculița și am așezat nucile tocate peste.

Am turnat crema și am dat la cuptorul încins în prealabil la 190°.

Am copt 30 de minute, după care am scos și am așezat nucile pecan. Am introdus înapoi în cuptor forma și am continuat coacerea pentru incă 20-25 de minute, până se rumenește pe margini.

Nu are nevoie de prea multe laude această tartă, cred că vă dați seama că am făcut furori acasă și, fără îndoială, va fi pe masa de Crăciun. Tartă bună pentru cei mici și cei mari, fără prea mult efort.

Cu drag,

Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close