Ruladă de pui

1.5K

Pentru sărbători vă propun un aperitiv uşor, care să echilibreze preparatele calorice de pe masa de Crăciun.

Rulada aceasta de pui este potrivită atât pentru aperitive, cât şi pentru sandwich-uri sau chiar servită ca fel principal, alături de un piure de legume. Îmi place, pentru că este foarte versatilă, se pot pune în ea orice legume vă plac (morcovi, mazăre, măsline, ciuperci etc.) şi diverse condimente.rulada-de-pui

Dacă uneori aveţi poftă de mezeleuri sau vreţi să le înlocuiţi cu ceva sănătos şi făcut în casă, atunci vă invit să faceţi această ruladă. Are gust de mezel, dar este sănătoasă şi nu conţine conservanţi. Nici nu mai zic că e uşor de făcut, durează mai mult fiertul.rulada-de-pui-preparare-1

Avem nevoie de: 650 g piept de pui, 1 ardei capia, 100 g măsline verzi/negre, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 100 g bacon, cimbru uscat.rulada-de-pui-preparare

Punem în robotul de bucătărie pieptul de pui, 2/3 din el şi îl mărunţim bine, iar o parte îl tocăm cubuleţe.

Într-un bol punem pieptul de pui (și cel făcut pastă în robot si cel tocat la cuţit), ardeiul capia tocat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, condimentele şi măslinele fără sâmburi. Amestecăm bine.rulada-de-pui-preparare-3

O hârtie de copt o umezim bine cu apă, o stoarcem şi o punem pe masa de lucru. Punem compoziţia pentru ruladă, aşezată într-un dreptunghi; în centru aşezăm fâşiile de bacon, apoi strângem rulada cu ajutorul hârtiei astfel încât baconul să rămână la mijloc.

Acum e momentul să învelim rulada bine în hârtia de copt, apoi mai umezim încă o bucată de hârtie şi înfăşurăm rulada şi în această hârtie, pentru a nu pătrunde apă în timpul fiertului.rulada-de-pui-preparare-4

Legăm la capete cu aţă alimentară.

Într-o oală mare punem câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boabe de ienibahar, 1 ceapă tăiată în patru, un morcov şi 3-4 l de apă. În momentul în care începe să fiarbă punem rulada şi fierbem la foc mic 1 oră şi 20 minute, apoi scoatem rulada, rupem hârtia de copt şi o lăsăm să se răcească complet înainte de a o tăia.rulada-de-pui-preparare

Dacă nu o consumăm imediat, după ce s-a răcit o învelim bine în folie alimentară sau o vidăm.rulada-de-pui

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Neaparat incerc reteta ta de sarbatori! Mercy mult!

  2. In general, nu ma dau in vant dupa ruladele cu carne, dar am fost foarte placut impresionata cand am incercat reteta asta la o prietena de sarbatori.

  3. Cat tine in frigider? Merge si in felii congelata? Nu vreau sa cumpar mezeluri dar nici nu am timp sa fac asta des.
    Multumesc

  4. Incercata astazi si este MINUNATA. Este foarte gustoasa si a fost foarte simplu de gatit. Multumesc pentru reteta si SARBATORI FERICITE alatiri de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close