Cotlet de porc învelit în bacon

634

(P)

Recunosc că în ceea ce priveşte bucătăria, cu excepţia dulciurilor, merg foarte mult pe simplitate şi îmi este teamă să încerc preparate complexe. Visez la ziua în care să prind curaj să studiez mai mult despre carne în general, pentru că ne place foarte mult.

Fără tehnică nu poţi prepara o bucată de carne perfectă, fragedă şi delicioasă, de aceea mă gândesc de foarte mult timp la un slow cooker Crock Pot. Îmi doresc să pot pune pe masă, când am musafiri, o bucată de carne fragedă şi suculentă, fără să am emoţii când o tai.


cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-7

Deşi am studiat foarte mult despre gătitul la slow cooker Crock Pot, acest model a fost ceva nou pentru că am fost surprinsă să văd că vasul detaşabil se poate pune pe plită pentru a rumeni alimentele, fără să mai murdărim altă tigaie, dar şi în cuptor la finalul gătirii dacă dorim să rumenim preparatul.

În plus stratul DuraCeramic al vasului detaşabil este foarte rezistent la zgârieturi, se curăţă foarte uşor şi ajută la o gătire mai rapidă.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-2

Am ales să prepar un cotlet de porc pentru că întotdeauna mi-a ieşit uscat, departe de ceea ce îmi imaginăm eu. Acum am obținut o carne fragedă, suculentă, pe care am feliat-o cu greu fără să o rup, atât de fragedă a ieşit.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-3

Avem nevoie de: 1 bucată întreagă de cotlet fără os (aprox. 1kg), 100 g bacon felii, sare, piper boabe, ienibahar, busuioc, rozmarin, 1 căpăţână usturoi, 3 cartofi.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-4

Pentru început am crestat cotletul de porc, am pus sarea şi piperul zdrobit, apoi l-am învelit în feliile de bacon. Am aşezat bucata de cotlet învelită în bacon în vasul detaşabil şi am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-5

Am aşezat cartofii pe margine, am adăugat restul condimentelor şi am pus 50 ml apă.

Am pus capacul la Crock-Pot şi am setat pe funcţia low, pentru 7 ore. După acest interval aparatul a intrat în funcţia de păstrare la cald, care are rolul de a menţine mâncarea caldă (maxim 4 ore) până în momentul servirii.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-6

Nu am fost surprinsă să văd cât lichid se găsea în vas, pentru că citisem despre asta. Am scos bucata de carne pe un platou, am scos şi cartofii, apoi am strecurat zeama lăsată.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-9

Pentru sos: am tocat ½ ceapă mărunt şi un cățel de usturoi, le-am călit într-o lingură de ulei, apoi am adăugat o lingură de făină şi am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul până s-a îngroşat, apoi am strecurat.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-10

Pentru piureul de conopidă avem nevoie de: 500 g conopidă (curăţată), apă, 50 ml lapte, 50 g unt, 1 lingură de smântână, sare şi piper, cartofii făcuţi în slow cookerul Crock Pot (opţional).

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-11

Într-o cratiţă punem apă, sare, piper şi laptele şi în momentul în care clocoteşte adăugăm buchetele de conopidă spălate. Fierbem 15-20 minute până este bine fiartă conopidă, apoi o strecurăm şi o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Mixăm până obţinem un piure cremos.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-8

Pentru că mi-a mai rămas carne după ce ne-am ghiftuit bine, am tăiat-o în felii şi am vidat-o, cu ajutorul aparatului de vidat alimente Food Saver şi am pus-o la congelator pentru zilele în care nu am timp să gătesc.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-1

Prin vidare nu se pierde aroma preparatului în congelator sau frigider, iar noi o să avem o cină fără prea mult efort. Este o soluţie pentru persoanele ocupate care au la dispoziţie doar o zi să gătească. Se pot face cantităţi mai mari, apoi se videază preparatul în porţii şi se congelează. Aparatul videază atât alimente umede, cât şi uscate. În plus, pungile speciale în care am vidat carnea nu permit ca fibra să degere și să se deterioreze mai rapid.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-12

După ce am testat, în sfârşit, slow cookerul Crock Pot sunt convinsă că e o investiţie ce merită făcută şi e pus pe listă.

cotlet-de-porc-invelit-in-bacon-14

Atât slow cookerul CrockPot, cât şi apartul de vidat alimente FoodSaver sunt cadouri excelente, mai ales că suntem în luna cadourilor, iar cei dragi merită răsfăţaţi.

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

Join the Conversation

  1. ConstantinV says:

    Imi place reteta si imi propun sa o fac si eu.

    Apropo de cotlet: de ce oare nu se gaseste in piete sau la marketuri cotlet asa cum il vedem la concursurile gen masterchef?

    P.S. Hmmm…Chiar nu stiti sa pregatiti un cotlet?!

  2. Cam așa pregătesc și eu cotletul, cu deosebirea că, neavând slow cookerul CrockPot, îl așez într-o tavă de friptură și acopăr tava cu o folie de aluminiu, apoi o pun în cuptor, la foc moale. Poate îmi aduce Moșu o minunăție de-asta! ☺

    Crăciun fericit ! Anul Nou cu sănătate și bucurii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close