Ajunul anului nou e una dintre cele mai memorabile seri din an, ceea ce înseamnă că pe lângă felurile delicioase de mâncare, vrem să savurăm și un desert pe măsură. Pavlova cu cremă de rodie, acoperit cu un amalgam de fructe care mai de care, este un tort ușor de făcut, dar care se va ridica întotdeauna la înălțimea așteptărilor.
Ingrediente pentru Pavlova
- Albuș de ou 10
- Mascarpone 500g
- Frișcă lichidă 250ml
- Zahăr tos 600g
- Zahăr pudră 100g
- Amidon de porumb 30g
- Oțet alb 30ml
- Melasă de rodie 75ml
- Portocală 1
- Afine
- Căpșuni
- Coacăze roșii
Mod de preparare bezea pentru Pavlova
Am bătut albușurile de ou la viteză maximă, adăugând treptat zahărul tos, iar când au format o spumă densă și lucioasă, am turnat încet și oțetul amestecat cu amidonul, continuând să mixez.
Când spuma a fost gata, cu ajutorul unei spatule de silicon am modelat trei blaturi rotunde (recomand să acoperiți tava cu hartie de copt, eu am descoperit asta pe calea grea). Între timp am încins cuptorul la 140 de grade, iar când am băgat bezelele în cuptor am scăzut la 120 de grade.
Le-am lăsat acolo pentru o oră, după care am oprit cuptorul și le-am lăsat la răcit în cuptor fără să deschid ușa.
Instrucțiuni cremă de mascarpone cu rodie
În bolul mixerului am pus mascarpone, frișca lichidă, zahărul pudră, melasa de rodie, coaja de portocală și zeama de la jumătate din ea, apoi am amestecat până am obținut o cremă omogenă.
Montaj Pavlova
Am acoperit prima bezea cu cremă, am pus următoarea bezea, am presărat câteva afine tăiate în jumătate, apoi am pus și ultimul blat, acoperindu-l cu cremă. Deasupra am așezat fructe din abundență.
Sunt fanul deserturilor simple, pentru care nu sunt nevoit să îmi ocup întreaga bucătărie, iar pavlova cu cremă de rodie este unul dintre acestea. Ușor de făcut, dar cu siguranță musafirii vor fi încântați.
Ținem aproape,
Alte idei de Pavlova mai găsiți și aici, iar aici găsiți alte idei de rețete cu bezea.