Șnițel picant (la cuptor) în crustă de brânză

748

Dacă dai o tură prin cămările ori frigiderele românilor înainte de Paști, de Crăciun ori de Anul Nou, poți să juri că șnițelul e o invenție românească scornită pentru a face în ciudă mapamondului. Șnițele reci, uneori chiftele la fel de reci, îngreunează platourile cu aperitive de sărbători. După ani de experiență cu șnițelele fripte, am ajuns la concluzia că singurul fel în care poți să împaci capra cu varza, adică bucuria de a mânca un șnițel savuros, uscat de s-ar putea așeza o doamnă pe el fără să-și păteze rochia (scuzați, e o vorbă celebră asta, e legată de șnițel dar nu mai știu cine a scornit-o) și mâncatul sănătos, e șnițelul copt. E simplu de făcut și destul de economic.

piept de pui
Pentru patru persoane ai nevoie de o jumătate de piept de pui (cam 350 de grame), două linguri de făină albă, o lingură de pesmet auriu, o lingură de brânză de oaie uscată și rasă, o lingură de ulei, o linguriță de sare dură, o linguriță de boia iute, hârtie de copt, două ouă și, desigur, un cuptor bun.

mirodenii
Amestecă uleiul, boiaua și sarea până obții o pastă. Acesta va fi condimentul tău pentru șnițele.

unisol

Amestecă făina, brânza și pesmetul.

ouă
Taie puiul în felii groase de jumătate de centimetru.

pui

Bate fiecare felie sub o pungă (e un truc, te ajută să păstrezi carnea laolaltă și să nu stropești totul în jur).

ciocan

Dă bucățile din carne prin pasta cu boia și ulei, trece-le prin oul bătut apoi prin amestecul cu pesmet.

pui

pui

pui
Pune bucățile de carne pe foaia de copt, pe o tavă. Pune tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. După șase-șapte minute întoarce șnițelele pe partea celalată și mai coace-le cinci minute sau până se rumenesc frumos.

snitel
Taie șnițelele în bucăți mici ori după cum ți-e voia.

snitel

snitelAcestea fiind zise, odată cu ultima rețetă  care o postez în 2012, vă doresc să fiți sănătoși în 2013!

snitel

 

Join the Conversation

  1. Maria Visevan says:

    Super idee !!! la cuptor …

    La multi ani !

  2. La Multi Ani !!!

  3. La Multi Ani ! si multe retzete de calitate, asa cum am fost obisnuiti de tine.

  4. Claudia Ivan says:

    Este minunat…..si chiar poate fi folosit de oamenii cu probleme de sanatate. Ce atata prajeli frate !!!! ( hahahah) LA MULTI ANI, multa sanatate ca sa puteti sa ne ajutati in continuare cu orientarea in bucatarie ( chiar daca suntem doamne….primim bucuoase lectii de la adevarati bucatari !)

  5. Mulţumim pentru reţete şi încurajări.Să ai un an nou cu multă sănătate şi împliniri.

  6. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

  7. La multi ani Adi! Multumim pentru retetele cu care ne incanti de fiecare data!

  8. la multi ani si sa fii iubit de toti si de toate in 2013!s-auzim de bine.

  9. WOW…..CE FAIN….MULTUMIM….Un an nou cu sanatate…LA MULTI ANI!!!!

  10. Primo :Un an nou fericit,cu sanatate si cat mai multe retete(tot sanatoase) !
    Secundo:Excelenta ideea ! La prima sniteliada am s-o aplic,scap de uleiul care stropeste si nu mai mananc/beau atata ulei.Multumesc.

  11. Am încercat reţeta, fără brânză, şi a ieşit foarte gustos. Am avut nevoie de timp dublu la cuptor, dar rezultatul a fost super!

  12. Giurgiu Domnica says:

    Cu prima ocazie, pregatesc sigur snitele.Multumim pentru aceasta reteta speciala.

  13. Chiar azi am facut aceasta reteta,a fost delicios,am servit snitelele cu garnitura de legume si sos de mustar.multumesc pt reteta.

  14. Ce alta branza sa folosesc in loc de cea de oaie? Le as face chiar azi cu niste cheddar.

  15. Letitia Barbuica says:

    HELP! Prea multa sare! Au fost ocna snitele. As repeta reteta dar as sara separat snitele iar boiaua+ uleiul le-as lasa fara sare. Timpii de copt pentru a fi rumene a fost mai mare decit cel indicat in reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close