Porc înăbușit cu gutui

1.3K

Rețeta aceasta a pornit de la o joacă. Când eram mică nu îmi plăceau deloc gutuile, mai ales în mâncare, cum ne mai găteau ai noștri mâncare de gutui. Dar am vrut să trec peste această încăpățânare și m-am gândit să le combin cu niște carne de porc. Recunosc, mă bucur că m-am ambiționat pentru că acum nu ne mai săturăm de rețeta asta. Mușchiul de porc se potrivește foarte bine cu gustul acrișor la gutuilor. 

Ce am folosit:
  • un mușchiuleț de porc
  • 2 linguri de făină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 2 gutui
  • 1 tijă de țelină apio
  • 1 fir de praz
  • unt pentru înăbușit gutuile (10g)
  • unt pentru rumenit carnea (20g)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 200 ml de apă caldă
  • sare, piper, boia
  • 1 lingură de zahăr
Cum am procedat

Într-o tigaie am topit 20 de grame de unt cu o lingură ulei de măsline in care am rumenit carnea tăiată cubulețe si dată ușor prin făină în prealabil.

Am întors-o pe toate părțile preț de câteva minute si apoi am scos-o într-un castron pe care l-am acoperit. În aceeași tigaie am pus ceapa tocata mărunt, morcovul rondele, ardeiul fâșii, țelina și prazul și le-am gătit puțin.

Am adăugat apă caldă. Apoi am condimentat cu sare, piper și puțină boia dulce și am dat la cuptor (în prealabil încins) pentru 20 de minute.

Între timp am tăiat gutuile fâșii (curățând partea lemnoasa și semințele) și am încins o altă tigaie în care am pus unt. Am presărat gutuile cu puțin zahar și le-am pus în tigaie. Nu le-am rumenit ci doar le-am lăsat să se înmoaie ușor.

Le-am transferat apoi în tigaia din cuptor și am mai lăsat încă 5 minute. Eu am combinat preparatul cu niște orez basmati, dar merge de minune și simplu sau cu niște pâine de casă. Nouă ne place tare mult! 

Spor în toate vă doresc!

Andreea Duția

Join the Conversation

  1. Buna,

    Muschiuletul bucati care a fost rumenit si scos intr-o cratita cu capac cand se readauga in mancare ?
    Intra si el la cuptor cu legumele, cand se adauga gutuile sau la final ?

    Multumesc.

  2. Andreea Dutia says:

    Carnea o adaugam inapoi in mancare inainte de cuptor. Sta si ea cu legumele si gutuile in cuptor. Sa se intrepatrunda aromele. Nu am fost eu precisa.

  3. Asta este ceva ce nu am mai incercat dar mi-a iesit foarte bun :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close