Negresă cu magiun

995

Îmi amintesc cu nostalgie de copilărie, de diminețile în care mama ne pregătea micul dejun. Nu știam ce înseamnă müsli, batoane cu cereale sau alte invenții, ne pregătea pâine cu unt și cu magiun. În zilele de duminică, pentru că avea mai mult timp liber, ne cocea o negresă tare bună! În amintirea acelor vremuri, mi s-a făcut dor și am combinat negresa de duminică cu magiun. Rezultatul este peste așteptările mele: o prăjitură pufoasă, nu prea dulce, ce își păstrează textura până la 5 zile.

Ingrediente
  • 190 g de unt (la temperatura camerei);
  • 190 g de zahăr pudră (împărţit în 130 g şi 60 g);
  • 4 ouă;
  • 15 g de cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • 190 g de alune de pădure măcinate;
  • 115 g de făină;
  • 2 linguri de lapte;
  • un praf de sare, cuişoare pudră, scorţişoară;
  • 1 lingurită rasă de ghimbir;
  • 200 g de magiun;
Mod de preparare

Am ales o tavă cu diametrul de 22 de centimetri și am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am separat albușurile și gălbenușurile, iar într-un bol am amestecat făina cu cacao și condimentele. Am amestecat untul cu cele 130 g de zahăr până când a devenit cremos şi deschis la culoare.  Am adăugat pe rând gălbenuşurile mixând foarte după fiecare, apoi am completat cu ingredientele uscate şi am omogenizat, adăugând și laptele. Separat am bătut cu telul albuşurile cu restul de 60 g de zahăr.

Le-am adăugat în prima compoziţie in 3 etape amestecând cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat jumătate din aluat în cerc. Am adăugat magiunul (l-am mixat putin pentru a deveni mai fluid) şi l-am întins cu o spatulă astfel încât să rămână o margine de 1 centimetru până la pereţii formei.

Am adăugat restul compoziţiei şi am nivelat.

Am introdus la cuptor pentru 50 de minute (începând cu minutul 40 i-am  facut testul scobitorii). După 15 minute am scos din tavă şi când s-a răcit complet am pudrat cu zahăr fin.

Sa aveţi şi voi duminici frumoase!

Alina

Join the Conversation

  1. Buna ziua!Se
    poate folosi ghimbir pudra?

  2. Alina Veninatu says:

    Buna, Alex! Ghimbir pudra am folosit si eu. Imi cer scuze că nu am menționat!

  3. Am făcut, cu coaja de lămâie în loc de ghimbir. Aromata, moale, gustoasă!

  4. Daniela says:

    Buna ziua! Alunele se pun in magiun sau in blat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close