Am găsit în piață fasole de anul ăsta. Nimic neobișnuit până aici. Mai puțin obișnuită e dimensiunea boabelor (sigur, am mai văzut, dar nu vezi zilnic) – fiecare bob cântârește între 8 și 10 grame. Mi-a venit pe loc să o cumpăr pe toată, ceea ce am și făcut. Ea se va regăsi în farfurie mâine, la Speciala de Joi, la Camino. Lângă ea, ciolan copt cu chimen, fraged la interior, crocant la exterior. Vedeți în poze. Și, ca să nu vă las să plecați de la mine cu mâna goală, vă spun cum fac fasolea: o pun la fiert în apă cu sare apoi strecor apa de pe ea. Pun boabele în tigaie cu ardei gras, ceapă și usturoi, cu un fir de cimbrișor și o mână de roșii. Condimentez cu sare și piper, las pe foc mic 20 de minute. La urmă presar peste fasole o mână de parmezan ras.
Buuun. Sâmbătă, 5 Noiembrie, ora 19.00 începe evenimentul Povești din Lumea Mare, suținut de Roxana și Alex de la LumeaMare.ro, tot la Camino. Locurile s-au cam ocupat dar dacă trimiteți un mail la noutati at lumeamare punct ro poate mai prindeți un loc-două. Participarea costă 35 de lei de persoană, bani pentru care primiți poveștile, atmosfera și o porție de pui la cuptor cu legume, în stil marocan, cu garnitură de cous-cous.
as vrea si eu – dar http://www.youtube.com/watch?v=rJs-6LWX79Y
Fasolea e fabuloasa, mai ales pentru ardeleni, dar ciolanul ? Ciolanul cum il facem crocant in exterior si zemos in interior ?
ovidiu, uite aici
https://adihadean.ro/2011/07/cum-sa-faci-ciolanul-fraged-si-crocant/
Ca de obicei coane…..lovesti….lovesti naprasnic si fulgerator cum pentru ca sa zic ashea!!!!
Bun….bun…foarte bun…..si touche-ul sublim cu praful cosmic de parmezan peste fasole…..mhhhmmhhhh…..deci gata…am retinut!!!
Sa ne fie de bine!
Merge vin de ala rosu si vartos la acest ansamblu de arome…nu???
:)
Jenika, merge chiar și berea, zic unii. Eu prefer totuși vinul:)
noutati at lumeamare punct ro
adica ai mancat un i
adica ti-era foame… :)))
De-abia astept sa ne vedem!!! Pupaturi din Bucuresti!
Fasole cu ciolan !!! si-un vinisor de casa – bine zici Adi !!!!