A fost greu, greu de tot. Am citit toate comentariile celor cinci postări din cocursul cu premii oferite de Samsung (o plită Samsung încorporabilă cu inducție (CTN464KC01) și un cuptor Samsung încorporabil, o bijuterie de utlimă generație,(BQ2Q7G214)).
Am stat, am cugetat, am citit iar. M-am foit noaptea, am vorbit cu Doamne-Doamne, i-am scris lui Moș Crăciun, mi-am sunat psihologul (mă rog, nu am psiholog, dar dacă aș fi avut, l-aș fi sunat). Pe scurt, m-am cam perpelit încercând să stabilesc câștigătorul. Am avut multe comentarii slabe, monosilabice. Am avut multe comentarii bune dar în care autorii s-au concentrat mai mult asupra împrejurărilor și împrejurimilor decât asupra mâncării. Am avut câteva comentarii foarte bune, care m-au făcut să salivez. Am avut foarte puține comentarii care m-au emoționat. Am ales cinci dintre ele, pe cele care m-au impresionat cel mai mult. Apoi le-am citit pe acelea de mai multe ori, cu mintea și cu inima. Apoi am ales. Vedeți mai jos clasamentul, cu comentarii cu tot. Câștigătorul concursului este UICA MIHAI și este validat de Samsung. Azi e ziua lui de nume și, aflu de la Facebook, e și ziua lui de naștere. Sper că i-am făcut o bucurie. Știu că ar fi fost o bucurie pentru oricare dintre participanți dar, din păcate, am avut un singur premiu. Vă mulțumesc tuturor. Mai facem.
Loc 5 Gianina Bordianu
Submitted on 2012/10/19 at 1:12 pm
Din casa racoroasa cu ferestre mici, umbrita de zidul manastirii veche de peste 2000 de ani, incep sa aud harmalaie pe strada si claxoane, Nu-s claxoane nervoase,acolo strazile-s asa de inguste si cotesc atat de brusc incat e imposibil sa vezi daca vine careva sau nu, asa ca la colt de strada se claxoneaza unii pe altii, si casa mea se intampla sa fie pe o straduta din asta ingusta la umbra manastirii. Toata harmalaia asta nu-i altceva decat ca lumea a prins viata. Se aud sub geamul meu femei galagioase care striga, vorbesc tare, tineri cu scuterele trec in mare viteza gata gata sa le rastoarne si ele le striga ” gualio’ sta attent’” apoi revin la barfa obisnuita. Ma uit la ele si-mi dau seama ca e timpul pentru mercado. Ma gandesc repede la ce si cum arunc pe mine si ies in strada. Soare, aer curat, simt mirosul marii, miroase a sare si a libertate, si usor usor incep a cobora pe langa zidul manastirii, acolo nu e indicat sa mergi pe mijlocul strazii, nu se stie cand poti sa urci pe un scuter fara sa vrei . |
LOC 4 Simona-Adelina Negrea
Submitted on 2012/11/02 at 2:27 pm
Arata delicios branzica.. Ca tot veni vorba de mancaruri simple, nu cred ca am mai mancat vreodata mancare mai buna ca cea pe care o facea bunica atunci cand mergeam in vacanta de vara la ea. Nu avea nevoie de multe ingrediente si de combinatii complicate ca sa ne faca pe toti sa ne adunam ciorchine in jurul mesei.. Stiam de fiecare data cand urma sa coaca paine, ca o sa primim ceva bun. Si asa era de fiecare data. Apoi ne pergatea ciorbica (de cand am gustat-o prima oara si pana-n ziua de azi a ramas preferata mea) de pui cu mamaliguta. Mancaruri simple, facute cu rabdare si multa dragoste de fiecare data… |
Loc 3 Uica Mihai
Submitted on 2012/11/01 at 12:45 pm
Nu-mi place Grecia, e prea albă, prea stearpă, prea veche şi prea cultă. Are prea multă Mediterană în jur, prea mulţi peşti, prea multe temple, şi prea multe grecoaice. Şi au ele picioarele lungi, nasul drept, fruntea înaltă, puf de piersică supt urechi, umbră mijită pe buza superioară, trăsături de Electră. Şi sunt arzoaice, pătimaşe, cu piele de măslină, subsioară calină, amirosind a portocală stoarsă şi a sâmbure amigdalat. În schimb îmi plac bucatele greceşti, peştele pe jar, brânza de capră cu miros insinuat de căcărează şi cu unt gras în vâna ei, zaziki mâncat doar uns pe pâine, uzo şi vinul ieftin, zborşit, din sticloanţa de 3o de deca. |
Loc 2 Carmen Godeanu
Submitted on 2012/10/19 at 9:09 pm
Butonand pe internet,Hachis Parmentier mi-a atras atentia si mi-a redeschis un sertar cu amintiri. Amintiri culinare frumoase, dintr-o vacanta, daca ii pot spune asa, ce a durat nici mai mult nici mai putin de sase ani pe teritoriul Frantei. Acolo am descoperit cu adevarat placerea de a manca, mai ales de a savura, intrucat pana atunci(si aveam deja o varsta)nu detineam amintiri culinare impresionante din copilarie, inafara cartofilor copti in cuptorul incalzit cu lemne al bunicii, peste care punea pasta de tomate si patrunjel proaspat si coaja crocanta de la cozonaci. |
Loc 1 Uica Mihai
Submitted on 2012/10/30 at 2:25 pm
ITALIA CA O PORTOCALĂ Acum din ce aţi învăţat şi din ce aţi văzut cu ochii voştri pe hartă, sunteţi convinşi că Italia are forma unei cizme. În toată lumea italienii sunt botezaţi în derâdere, Macaronari. Sicilia şi mafioţii de carton Mi-a scris o verişoară de a mea Ileana, că e în Sicilia, manager la un hotel de lux, că şi-a închiriat casă şi-a cumpărat maşină şi se simte ca în top o sută. Iar eu zăbăuc, fără să mă anunţ, m-am dus în vizită surpriză, cu gîndul că o să mă cazeze domneşte, o să mă îmbuibe cu bunătăţi sicilieneşti şi o să mă plimbe cu maşina prin toată insula aia plină de mafioţi. Pane cunsato con pomodori fritatta Pane cunsato e o pâine mai gălbejită, făcută din grâu dur, măcinat mai grosier. Se frământă aluatul ca la o pâine obişnuită, dar se adaugă condimente din belşug. Adică piper, busuioc, oregano şi seminţe de coriandru. Nu se lasă la crescut, se fac mici gogoloaie care se precoc mai întăi la 110 grade, apoi se coc la 200 de grade. Aceasă pâine este servită caldă, după ce se răceşte se scorţoşează şi prinde gust amar de la busuioc. Dar nu rămân resturi, fiindcă e atât de bună că o mânânci gogârţ-gogârţ. Pomodori fritata E una din nebuniile acelea şi ai nevoie de: Şi roşiile se taie în felii groase cam de un centimetru, cu grijă să nu se storcească sub cuţitul nepriceput, se condimentează cu sare, piper şi oregano, se tăvălesc prin făină albă şi la foc iute, se prăjesc în ulei de măsline. Apoi se scot la odihnă pe o sită să se scurgă de ulei iar în locul lor se trage scurt la tigaie ceapă tăiată rondele, alături de usturoiul mărunţit şi ardeiul gras tăiat bastonaşe. Când legumele se înmoaie bine, se adaugă jambonul tăiat feliuţe şi se mai opăreşte compoziţia cu puţin vin roşu ca să prindă culoare şi aromă. |
Sa i dea Bunul Dumnezeu sanatate si La Multi ANi fericiti , sa ne poata hrani multi ani de amu nnainte cu povestile lui faine !
Felicitări câştigătorilor şi ţie Adi pentru puterea de care dai dovadă. Frumoase povestioarele :).
Felicitari, castigatorilor! Sa stapanaeasca sanatosi premiile! Felicitari, Adi, pentru acest concurs minunat!
a meritat, scrie tare frumos:-) Felicitari!
Bravo Mihai si La multi ani! Sa le folosesti sanatos! Mi-a placut foarte mult ce ai scris si cum ai scris, ai scris mai multe povestioare, mai frumoase si mai cu talc, deci meriti din plin si sunt fericita pentru tine.
Adi, iti multumesc mult ca m-ai clasat pe locul 5, ma simt onorata, data viitoare o sa fiu mai sus :)
Va pup, o zi faina si bafta la folosit gadgeturi-le Mihai :)
Felicitari, Mihai! La multi ani!
Foarte frumos a fost concursul asta, frumoase mesajele castigatoare. Bravo Adi :)
Sicilia, mon amour a moi aussi, povestita mai frumos! :)
Felicitari, sa le folosesti voios!
Felicitari si sa le foloseasca sanatos!
Pentru mine, premiul ăsta nu înseamnă doar două obiect mai mult decât folositoare şii cu ardoare dorite, ci plăcerea prima de a fi cântărit de Adi Hădean de două ori din cinci, fiindcă eu îl socotesc pe Hădean ( să îi spun Adi mi se pare că îl fac prea copil) punct de referinţă şi din cauza lui m-am apucat de blogereală culinară şi de a două, fiindcă m-am delectat citind TOATE POSTĂRILE DIN CONCURS. Doamne, că trăiesc într-o lume aşa de frumoasă cu oameni aşa de faini, fiindcă în nouăzeci la sută dintre postări am citit nu hulpăvia de a intra în posesia premiului ci dorinţa de a împărtăşi.
Felul „banditesc” şi sufletist în care Domnul Adrian Hădean (observaţi că am devenit academic şi neutru) a conceput această competiţie, mă face pe mine, ca un perfect cunoscător al blogosferei culinare, să declar că acest concurs este cel mai bun din acesta an. Din sus- amintit blogosferă. Mi-aş dori ca şi alţi blogeri să aibe posibilitatea, energia şi sufletul să treacă la astfel de campanii. Fără Like,share şi etîcî. Doar pe acurateţe, ataşament şi calitate. Adi (acum îmi permit) să te îmbucure Dumnezeu şi să te ţină în palma Lui !!!
Felicitari..Chiar merita e foarte savuros cum a scris :)
Felicitari Ulica ,am citit o gramada de postari si am visat alaturi de foarte multi .Bravo Adi Hadean si Samsung pentru concursul fara like si share,stiti voi .
Nici ca se putea un castigator mai merituos. Uica este el insusi un poem, un om de omenie, un scriitor destoinic care stie sa scrie orice si sa-l citesti cu nesat. Are o imaginatie debordanta si te face sa te simti acolo unde este el, sa te vezi in povestea lui si sa-ti doresti sa nu se mai termine. Felicitarile merg spre Uica dar si spre „Domnul Adrian Hădean” care a avut o grea misiune, sa aleaga pe cel mai bun dintre cei mai buni. La multi ani dlui Mihai Uica (uite ca m-am molipsit si eu), sa-ti de DD multa sanatate si sa ne incanti in continuare cu povestile culinare si nu numai, o viata lunga alaturi de nemtoaica ta care te inspira si te suporta…..
Bravo domnu’ Uica!
Adi, respecte!
Bravo domnule Uica, inca 2 povestiri scrise cu acelasi farmec ca intotdeauna. Va citesc blogul de mai mult timp si de fiecare data ma binedispuneti pentru mult timp. La Multi Ani!!!! si sa fiti sanatos. De asemenea bravo si pentru Adi Hadean, ai ales foarte bine, nu am citit toate comentariile, dar sunt sigura ca nu au savoarea dl.Uica.
Bine ales castigatorul. Uica Mihai e un sugubat si jumatate … gateste extraordinar si scrie din suflet.
Alegere corecta, Mihai Uica scire ca nu te poti opri din citit. Il felicit! Daca gateste macar pe jumatate cum scrie, o fi el un mare bucatar!
Felicitari castigatorilor!
buna alegere, mai ales ca picat si de ziua dumisale! felicitari!
Bravo!Frumoase articole alese. Este vorba despre Uica Mihai bucatarul profesionist?
Buna alegere! Norocul nostru este ca exista oameni cu farmec si oameni perseverenti care sa organizeze astfel de concursuri. Felicitari Mihai, felicitari Adi!
Felicitari castigatorilor! minunate povesti spre incantarea noastra… multumim, Adi! :-)
Tare mandru ai povestit Mihai de fiecare data.
Felicitari!!Sa ai parte de multa sanatate sa poti folosi cu spor cele castigate.
Felicitari si tie Adi pentru organizarea acestui concurs in care fiecare participant ne-a purtat prin locurile care l-au impresionat!
Multumesc Adi Hadean pentru apreciere, chiar daca ma vad pe locul doi. Pentru mine este o recunoastere sincera a femeii care pune suflet in bucatarie pentru a prezenta mancaruri ce te imbie la a le savura. Felicitari castigatorului Mihai si mai ales felicitari lui Adi Hadean pentru ideea acestui blog culinar.